Curs interactiv de fotografie pentru copii si adolescenti 25-28 aprilie 2023

incepand cu 21 lei/luna prin

avans pe gustul tau
400lei

Fotografia este un instrument minunat in evolutia armonioasa si echilibrata a viziunii de perspectiva în mediul înconjurător, natural dar și controlat cu impact deosebit asupra copiilor si adolescentilor care sunt in plina dezvoltare.

Structura cursului propune o incursiune în fotografie pornind de la istoria acesteia, familiarizarea cu setările aparatului de fotografiat, obiectivele si  blitzul până la tehnici despre cum folosim si ne folosim de lumina, umbra si efectele lor asupra imaginii. Despre culori complementare, reguli de compoziție dar si citirea/parcurgerea unei fotografii vom invata teoretic si ne propunem sa aprofundam dezvoltarea gandirii fotografice prin exerciții practice.

In prima parte a cursului vom parcurge o scurta introducere in istoria fotografiei, ne vom familiariza cu echipamentului si vom descoperi detaliile tehnice de baza, necesare in fotografia profesionala, detalii ce fac diferenta in exprimarea prin arta vizuala sub orice forma. 

In a doua parte vom aborda notiunile dobandite teoretic prin practica pe care o vom  imbina cu jocuri si teme bine stabilite. Copiii vor invata despre cat de importanta este lumina in fotografie cat si despre umbrele pe care le creeaza aceasta dar si despre linii si forme. 

Pe parcusul cursului ne propunem sa exersam tehnicile diferitelor genuri fotografice in mediul natural, dar vom exemplifica si fotografierea in mediul controlat, adica in interior cu sursa de lumina artificiala. 

La finalul cursului copiii vor fi increzatori in felul in care manevreaza o camera de fotografiat si vor observa cu usurinta ipostazele si momentele ce merita surprinse pentru a obtine o fotografie reusita. Pasiunea lor pentru fotografie, imbinata cu timp petrecut cu familia, se poate transforma intr-una comuna.

Informatii importante:

Acceptam participanti cu varsta intre: 8-16 ani

Termen de plata curs: 4 zile din momentul inscrierii comenzii

Zile de desfasurare: 25, 26, 27 si 28 aprilie

Interval orar: 14:00 – 15:45

Locatie: studioul F64 din str.Bucovina nr.2B, sector 3, Bucuresti (vis-a-vis de stadionul Arena Nationala)

Conditii de participare curs:

 1. In cazul in care nu intrunim numarul minim de 8 participanti, ne rezervam dreptul de a amana acest curs. Daca nu veti putea participa in grupa reprogramata, comenzile achitate vor fi stornate integral.
 2. Contravaloarea comenzii se poate restitui doar inainte de inceperea cursului (cu 7 zile  fata de data mentionata) si in termen de 14 zile de la achizitia acestuia.
 3. La acest curs pot participa copii/ adolescenti ce detin aparat foto DSLR, aparat foto Mirrorless, aparat compact, tableta sau telefon mobil.

Beneficii curs  

 • Acest atelier de fotografie digitală este educativ, creativ și distractiv. Copiii si adolescentii vor găsi inspirație și teme de studiu care sa-i ajute să creeze imagini minunate cu o cameră digitala, tableta sau cu telefonul mobil. 
 • Vor descoperi cum fotografia a schimbat lumea, vor învăța să facă fotografii clare și să aplice regulile de compoziție. Copiii vor invăța setările aparatului și se vor folosi de instrumentele adiacente realizării fotografiilor semi-profesioniste. Vor crea  imagini spectaculoase din diferite perspective, bine-cunoscutele tehnici Bug’s Eye View si Bird’s Eye View. Vor învăța diferența dintre fotografia macro si cea close-up, ce este zoom-ul și cum se pot apropia de subiect prin intermediul acestuia.
 • La finalul cursului copiii si adolescentii vor fi încrezători în felul în care manevrează o cameră de fotografiat și vor observa cu usurință ipostazele și momentele ce merită surprinse pentru a obține o fotografie reușită.
 • Cursul poate oferi posibilitatea copiilor si adolescentilor sa se apropie de orice tip de arta vizuala, prin dobandirea principiilor clasice ce se aplica in foarte multe discipline ale artelor frumoase, pictura, sculptura, grafica si nu numai.

Informații

 • Teme abordate 12
 • Chestionare 0
 • Durată 8 ore
 • Nivel Copii si adolescenti intre 8 si 16 ani
 • Perioada curs 25-28 aprilie
 • Elevi 0
 • Evaluări Da

Prima intalnire cu fotografia a fost in jurul varstei de 10 ani, cand mi-am incercat norocul cu un aparat Minolta pe film. Dupa 15 ani pot spune ca m-am indragostit de fotografie, intr-o vreme in care jobul ma purta pe meleagurile tarii noastre. In drumurile mele lungi, am inceput sa observ pasari rapitoare, pe care pana atunci nu avusesem ocazia sa le vad in mediul lor natural. Acela a fost momentul care mi-a trezit curiozitatea si interesul pentru a le fotografia. M-am regasit in ipostaze ciudate, in care am oprit masina in locuri nesigure, ajungeam sa intarzii la destinatie deoarece pierdeam notiunea timpului la panda, doar pentru a realiza un cadru bun. De acolo lucrurile au fost simple.
Urmaream acasa pe calculator fotografiile si incercam sa determin specia dupa semnele distinctive. Cu timpul am ajuns sa fotografiez si sa recunosc specii si totodata sa ma atraga si alte subiecte.
Imi cautam motive sa ies din casa sa fotografiez. Incercam sa surprind natura, chiar daca imi caram aparatul si intr-o vizita la prieteni sau o plimbare in parcul aflat la 5 minute de casa.
Cu timpul am ajuns sa fotografiez evenimente sportive formale sau mai putin formale, printre ele se numara sase editii ale Maratonului Bucuresti, competitii de beachvolley cat si de volei in sala, turnee de tenis si sportivi individuali. Am cochetat si cu fotografia comerciala si cea de eveniment. Evenimente sportive specifice dans tematic, concursuri cu peste 500 de momente.
Iubesc fotografia pentru ca am vazut ce ne poate oferi natura. Sunt lucruri pe care cu ochiul liber, chiar daca le observi, nu le poti studia in profunzime. Asta mi-a starnit curiozitatea si mi-a dus hobby-ul la nivel de pasiune, iar apoi a devenit o meserie.
Incepand cu anul 2015 lucrez in cadrul companiei F64 Studio, ca si consultant specialist pentru departamentul Consignatie. In timp, am ajuns să explorez fotografia comercială și de eveniment. Intrarea in echipa F64 mi-a permis accesul la echipamente performante din game variate, care m-au ajutat sa progresez pe nișa fotografiei de eveniment. Prin blogul F64, pentru care am scris mai multe articole tehnice specializate pentru obiectivele tele si super-tele, dar si pentru camere de ultima generatie, articole ce au ajutat blogul F64 sa castige doi ani la rand titlul de cel mai citit blog de specialitate.
In iunie 2019 am incercat primul atelier de fotografie dedicat adolescentilor, prin intermediul cursurilor pentru copii Fabrilabo. Atelierul s-a numit Micul Fotograf si a avut succes. De aici ne-a venit ideea unui proiect mai amplu si dintr-o saptamana altfel, a devenit un curs pe intregul an scolar.

Review

Evaluare medie

0
0 review-uri

Evaluare detaliată

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

incepand cu 21 lei/luna prin

avans pe gustul tau
400lei

Lasă-ne un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *