matei moroldo

Matei Moroldo

Prima intalnire cu fotografia a fost in jurul varstei de 10 ani, cand mi-am incercat norocul cu un aparat Minolta pe film. Dupa 15 ani pot spune ca m-am indragostit de fotografie, intr-o vreme in care jobul ma purta pe meleagurile tarii noastre. In drumurile mele lungi, am inceput sa observ pasari rapitoare, pe care pana atunci nu avusesem ocazia sa le vad in mediul lor natural. Acela a fost momentul care mi-a trezit curiozitatea si interesul pentru a le fotografia. M-am regasit in ipostaze ciudate, in care am oprit masina in locuri nesigure, ajungeam sa intarzii la destinatie deoarece pierdeam notiunea timpului la panda, doar pentru a realiza un cadru bun. De acolo lucrurile au fost simple.

Urmaream acasa pe calculator fotografiile si incercam sa determin specia dupa semnele distinctive. Cu timpul am ajuns sa fotografiez si sa recunosc specii si totodata sa ma atraga si alte subiecte.

Imi cautam motive sa ies din casa sa fotografiez. Incercam sa surprind natura, chiar daca imi caram aparatul si intr-o vizita la prieteni sau o plimbare in parcul aflat la 5 minute de casa. 

Cu timpul am ajuns sa fotografiez evenimente sportive formale sau mai putin formale, printre ele se numara sase editii ale Maratonului Bucuresti, competitii de beachvolley cat si de volei in sala, turnee de tenis si sportivi individuali. Am cochetat si cu fotografia comerciala si cea de eveniment. Evenimente sportive specifice dans tematic, concursuri cu peste 500 de momente

Iubesc fotografia pentru ca am vazut ce ne poate oferi natura. Sunt lucruri pe care cu ochiul liber, chiar daca le observi, nu le poti studia in profunzime. Asta mi-a starnit curiozitatea si mi-a dus hobby-ul la nivel de pasiune, iar apoi a devenit o meserie.

Incepand cu anul 2015 lucrez in cadrul companiei F64 Studio, ca si consultant specialist pentru departamentul Consignatie. In timp, am ajuns să explorez fotografia comercială și de eveniment. Intrarea in echipa F64 mi-a permis accesul la echipamente performante din game variate, care m-au ajutat sa progresez pe nișa fotografiei de eveniment. Prin blogul F64, pentru care am scris mai multe articole tehnice specializate pentru obiectivele tele si super-tele, dar si pentru camere de ultima generatie, articole ce au ajutat blogul F64 sa castige doi ani la rand titlul de cel mai citit blog de specialitate.

In iunie 2019 am incercat primul atelier de fotografie dedicat adolescentilor, prin intermediul cursurilor pentru copii Fabrilabo. Atelierul s-a numit Micul Fotograf si a avut succes. De aici ne-a venit ideea unui proiect mai amplu si dintr-o saptamana altfel, a devenit un curs pe intregul an scolar.

Alți membri