• Despre noi
  • Cursuri
    Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

    Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

    2.800lei 2.500lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

      Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

      2.800lei 2.500lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Editorial

      • Acasă
      • Blog
      • Editorial
      • Să definim stilurile de fotografie: Radu Dumitrescu despre fotografia culinară

      Să definim stilurile de fotografie: Radu Dumitrescu despre fotografia culinară

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Editorial, Interviuri
      • Data 1 iulie 2014
      • Comentarii 5 comentarii

      Există un stil de fotografie care ne face poftă la propriu: fotografia culinară. Admirăm compoziţia şi detaliile cromatice, dar dacă suntem cu stomacul gol, poate fi un pic dramatic să privim astfel de fotografii.
      Radu Dumitrescu, fotograf profesionist, specializat în fotografia culinară cu o singură sursă de lumină, ne încântă cu fotografii extrem de savuroase.

      Câteva sfaturi de la Radu despre fotografia culinară:

      • Ia lucrurile treptat! Foloseşte o singură sursă de lumină, vezi ce se întâmplă, şi stabileşte apoi care e pasul următor!
      • Acordă importanţă ambientului din jurul produsului!
      • Fotografia nu trebuie să fie perfectă- nu e nicio problemă dacă pe o linguriţă rămân urme de prăjiură- dar trebuie să transmită dorinţă!
      • Poţi apela la foodstylişti care ştiu exact cum ar trebui să arate mâncarea!

      Cheesecake-with-figs-dessert-Radu-Dumitrescu-03

      Echipament pentru fotografia culinară

      Radu se foloseşte mereu de un body Nikon D3S, de un obiectiv Nikon 105mm Micro, şi de fiecare dată când fotografiază mâncarea are un bliţ şi un softbox. În funcţie de situaţie, foloseşte fie un bliţ de studio, împreună cu un softbox, ori un speedlight, un bliţ cu baterii, fie făcut de Nikon, sau de alţi producători, care îi oferă mai multă mobilitate, nefiind legat la o priză.
      Nu pleacă niciodată la fotografiat fără nişte foi de hârtie pe care le poate folosi ca nişte blende improvizate. Recomandă de asemenea folosirea unui trepied.
      PlayBake-take-9-01

      Urmăriţi aici video-ul în care Radu Dumitrescu vorbeşte despre fotografia culinară:


      În Workshopul său “Fotografie culinară cu o singură sursă de lumină“, de pe 19 iulie 2014, Radu îşi propune să îi înveţe pe toţi pasionaţii de foto care sunt particularităţile fotografiei culinare.
      Până atunci, dacă aveţi întrebări despre fotografia culinară, vă invităm joi, 03 iulie, între orele 21:00 – 22:00, la o întâlnire virtuală cu Radu Dumitrescu, pe pagina noastră de Facebook, la o sesiune de Q&A-uri. Timp de o oră, puteţi să îi adresaţi lui Radu întrebări despre fotografia culinară.
      Despre fotografia culinară, cum să faci poze la mâncare

      Etichetă:radu dumitrescu

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Interviu cu Andrei Mitraşca, românul care a participat la Pikes Peak
      1 iulie 2014

      Următoarea postare

      Fotografia de stradă - interviu cu Vlad Eftenie
      2 iulie 2014

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Ce trebuie să știi dacă te îndrăgostești de un fotograf
      3 februarie, 2020
      demo_image
      Vezi ce îți rezervă astrele de Ziua Internațională a Fotografiei
      17 august, 2019
      demo_image
      Grupul PhotoTeam România – Oamenii din spatele imaginilor
      10 aprilie, 2017

        5 comentarii

      1. Paul Agarici
        2 iulie 2014
        Răspunde

        Puteți vorbi/scrie orice vi se pare este așa, dar, NICIODATĂ în fotografia culinară, nici măcar pentru o cantină de cartier, nu se pune un tacâm (linguriță, lingură etc.) în mâncare, în farfurie. Este absolut interzis în fotografia culinară de prestigiu
        ! Este o lipsă de cultură gastronomică minimă, de cultură fotografică a genului "gastronomie'! Vă rog, nu se poate așa ceva!

      2. Radu Dumitrescu
        3 iulie 2014
        Răspunde

        Bună ziua și, pe această cale vă pot spune că-mi pare și bine de cunoștință, căci este prima dată când comunicăm. În primul rând, odată cu trecerea timpului, "regulile" din orice domeniu se schimbă. Numele mari sunt cele care ajung să impună standardele. De asemenea, modul de abordare poate fi diferit în funcție de utilizarea imaginii ce trebuie realizată.
        Imaginile pentru prezentarea unui restaurant vor fi diferite de cele care se folosesc la promovarea acestuia pe rețelele sociale, iar acestea vor fi și ele diferite de imaginile realizate pentru un editorial.
        "Niciodată" este un cuvânt un pic dur.

      3. Paul Agarici
        4 iulie 2014
        Răspunde

        Am tradus un singur cuvânt (NICIODATĂ) dintr-un celebru album gastronomic! Repet, faceți ce vreți, cu sau fără reguli. Am scris, de fapt, pentru că am fost uluit. Viața noastră, indiferent de ce facem, ține totuși, de o minimă educație. Nu confundați educația cu reguli! Una este lingura/lingurița în mâncare și alta este… culinara… NICIODATĂ proastele maniere nu vor înlocui firescul, respectui și nu pot fi explicate. Sigur, faceți ce și cum credeți; Freud scria că toate faptele unui om îi explică viața, cultura, educația. Oricum, mie nu trebuie să-mi explicați nimic. Cred, însă, că orice apariție publică implică o responsabilitate față de parteneri/privitori. Apoi, viața este pentru toți, reușita numai pentru unii; în fiecare există sublimul. Din păcate, cel mai mult se vede penibilul. Vă salut!

      4. Alexandru-Radu Săvulescu
        6 iulie 2014
        Răspunde

        Mulțumesc pentru sinteză. Foarte bună. Am constatat din proprie experiență că imaginile fără poveste (furculiță, firimituri) sunt de multe ori anoste, chiar dacă bine realizate tehnic.

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      seventeen + 6 =

      Ti-ai pierdut parola?

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      2 × 3 =

      Ești membru? Loghează-te