• Despre noi
  • Cursuri
    Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

    Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

    2.800lei 2.500lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

      Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

      2.800lei 2.500lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Cursuri F64

      • Acasă
      • Blog
      • Cursuri F64
      • Workshop de fotografie in Maramures, alaturi de Bogdan Muresan

      Workshop de fotografie in Maramures, alaturi de Bogdan Muresan

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Cursuri F64, Evenimente
      • Data 9 august 2016
      • Comentarii 0 comentarii

      Anuntam nu demult ca in perioada 18-21 august sunteti invitati la o tura foto in Maramures, una dintre cele mai pitoresti zone pe care le puteti vizita in Romania. Accentul este pus pe etnografie, mestesuguri uitate, portul autentic, sau momente faine de surprins, precum lumea la sezatoare, la hora sau chiar in ritualul nuntii.
      Nu va lipsi nici plimbarea cu Mocanita sau degustarea de bucate traditionale, iar ghid foto ne va fi Bogdan Muresan, care in plus ne va povesti despre tehnicile de abordare a fotografiei de peisaj, portret, fotojurnalism, despre editare si multe altele.
      Inainte de a porni la drum, haideti totusi sa-l cunoastem mai bine pe Bogdan, prin intermediul interviului acordat pentru blogul F64:
      #1 Cine este Bogdan Muresan si cum a devenit pasionat de fotografie. Spune-ne cate ceva despre tine.
      Sunt din Cluj Napoca, am 34 de ani si sunt pasionat de fotografie inca din liceu. Totul a inceput din pasiunea mea pentru munte si sporturile extreme. Calatorind foarte mult in liceu si facultate, am simtit nevoia sa iau cu mine peisajele superbe pe care le vedeam. Am inceput cu un mic aparat pe film si am invatat bazele, apoi trecand la digital cativa ani mai tarziu. Sunt in mare parte autodidact, dar am avut norocul sa am in jurul meu multi fotografi foarte buni de la care am “furat” multe cunostinte despre domeniu. Dupa facultate nu am mai avut timp sa calatoresc la fel de mult, dar pasiunea pentru fotografie a persistat si am inceput sa lucrez in studio. Am descoperit ca imi place la fel de mult sa fotografiez oameni ca si peisaje, si m-am axat pe fotografia de moda si editorial. Am avut norocul sa fiu implicat inca de la prima editie in festivalul Photo Romania, initial ca gazda, apoi ca trainer si incepand cu anul acesta, ca organizator. Impreuna cu colegii de la festival, vom lansa Photo Romania Academy despre care veti auzi mai multe in curand.
      #2 Sa povestim putin despre acest workskop. Cum ti-a venit ideea organizarii unui workshop in Maramures?
      Tot timpul am fost indragostit de viata la tara. Ca multi dintre noiprobabil, am crescut cu bunici la tara, am avut ocazia sa gust viata traditionala autentica. Din pacate in majoritatea satelor din Romania aceasta se pierde. Maramuresul e unul dintre putinele locuri unde mai poti gasi elemente autentice traditionale, oameni care poarta cu mandrie portul popular si care transmit mai departe traditiile. De aceea am vrut sa promovez zona si sa organizez un workshop acolo. Vor urma si mai multe photo tour-uri cu fotografi din strainatate, care sper sa duca mai departe vestea despre aceasta zona superba. Un alt motiv pentru care am ales zona respectiva a fost cadrul natural deosebit si faptul ca pe valea Vaserului circula Mocanita. Astfel avem elementele unui workshop unic unde vom putea fotografia atat peisaje cat si traditii, mestesuguri si oameni frumosi in portul national. Si nu in ultimul rand, sa nu uitam ca in Maramures se mananca si se petrece ca niciunde altundeva. Workshopul se desfasoara in timpul festivalului Drumul Lung spre Cimitirul Vesel care ne sunt parteneri si in cadrul caruia vor fi foarte multe evenimente la care vom putea participa.
      workshop
      #3 Ce vor invata cei care vin la cursul tau despre acest tip de fotografie?
      Vom discuta despre cum sa abordam fiecare stil de fotografie pe care il vom intalni, de la peisaj la portret. Vom aborda atat detalii tehnice ca setarile sau focalele potrivite pentru anumite tipuri de fotografii, dar si notiuni despre compozitie, culoare sau procesarea fotografiilor. Primul lucru care il fac la un workshop este sa determin nivelul de cunostinte si asteptarile participantilor. In functie de asta petrec timp cu fiecare in parte si am grija sa isi completeze cunostintele.
      #4 Ce echipamente foto le recomanzi pentru acest gen de workshop?
      Ideal un DSLR cu un obiectiv wide, unul de portret si unul macro. Dar si orice bridge sau mirrorless cu functii manuale poate fi folosit cu succes.
      #5 Da-ne niste sfaturi generale despre genurile fotografice exersate la acest workshop.
      Vom lucra foarte mult cu lumina naturala. De multe ori avem senzatia ca nu putem influenta lumina naturala, dar nu e asa. In acest caz conteaza foarte mult directia luminii si cum ne pozitionam in functie de cum pica aceasta. Atat pentru peisaj, cat si pentru un portret in lumina ambientala, este esential sa fii la locul potrivit, la momentul potrivit. De aceea pentru  peisaje este esential sa verificam inainte locatia si sa intelegem cum cade lumina si la ce ora ar arata cel mai bine peisajul respectiv. Iar la portrete ne vom pozitiona in asa fel incat sa ne avantajeze lumina.
      Daca vorbim de scolile de mestesuguri la care vom avea ocazia sa participam si sa fotografiem, vom aborda un stil fotojurnalistic. Ca sfat in acest caz este sa intelegem si sa putem anticipa actiunea subiectului. Acest lucru este valabil atat in fotojurnalism, cat si in sport.
      Fotografiile bune vor veni odata ce vom intelege actiunea care se desfasoara si vom fi pregatiti pentru momentul decisiv. Un alt sfat ar fi sa nu se apropie de subiect mai mult decat este necesar. De multe ori, daca intram in zona de confort a subiectului, nu vom mai obtine niste poze de tip documentar, ci subiectul va fi mult prea constient de existenta camerei si va incepe sa pozeze pentru noi. In aceste cazuri, folosirea unui obiectiv tele poate fi esentiala.
      workshop
      #6 Ce altceva mai vrei sa le transmiti cititorilor blogului F64?
      Sa nu uite sa se bucure de fotografiile pe care le fac. Numarul de fotografii realizate in lume e in continua crestere, dar atentia pe care le-o oferim e in continua scadere. Sa nu uite sa stea din cand in cand sa se uite prin fotografiile vechi, sa le analizeze, sa se bucure de ele si de ce nu, periodic sa isi imprime din ele pentru a le avea in casa. Cred ca era digitala ne face cumva sa pierdem contactul cu multe din amintirile pe care le fotografiem, acestea ramanand uitate undeva pe un hard disk.
      Acum ca am facut si introducerile, iar ce ne-a povestit Bogdan suna foarte, foarte bine, va asteptam la tura foto, pentru a descoperi impreuna traditiile si a “fura” timpului un pic din suflul de viata autentic al Maramuresului.
      Gasiti programul pe zile si conditiile de particpare AICI.
      Bogdan e chiar acum la fata locului, pregatind tura, cautand zone faine si povestind cu localnicii, imaginile pe care ni le-a transmis de dimineata fiind cele de mai jos. Abia asteptam sa ajungem acolo, voi nu?

      Daca aveti intrebari sau nelamuriri, ne gasiti la seminarii@f64studio.ro

      Etichetă:Maramures, tura foto, workshop

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Pentru Ștefan Popescu de la F64 totul a început cu un Smena
      9 august 2016

      Următoarea postare

      Cine sprijina campania F64 "Prima Casa pentru Catei?"
      9 august 2016

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Panasonic Lumix GH5 – fotografii perfecte, filme uimitoare
      8 aprilie, 2017
      demo_image
      Ziua Internațională a Bătăii cu Perne în imagini (2017)
      4 aprilie, 2017
      demo_image
      CONCURS: “Frumusețea tradiționalului românesc”
      4 aprilie, 2017

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      nineteen + fifteen =

      Ti-ai pierdut parola?

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      4 + nine =

      Ești membru? Loghează-te