• Despre noi
  • Cursuri
    Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

    Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

    2.800lei 2.500lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

      Curs foto acreditat-online-18 iunie-03 septembrie 2025

      2.800lei 2.500lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Noutati F64

      • Acasă
      • Blog
      • Noutati F64
      • Topul echipamentelor foto-video în 2016

      Topul echipamentelor foto-video în 2016

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Noutati F64
      • Data 28 decembrie 2016
      • Comentarii 0 comentarii

      Ne-am tot gândit la cum ar trebui alcătuit acest top, având în vedere că, deși unele echipamente au fost lansate anul acesta și aduc îmbunătățiri considerabile față de predecesoare, vânzările și preferințele publicului mențin încă în vârf și alte modele.

      Mai mult, este foarte greu să răspunzi la o astfel de întrebare din moment ce comparațiile se fac din planuri diferite. Cea mai bună cameră pentru un fotograf profesionist nu va fi aceeași cu cea pentru un super pasionat de sporturi extreme care are nevoie de un echipament perfomant într-o carcasă extrem de compactă. Iar acesta este doar un exemplu.

      Astfel, vă propunem să trecem în revistă o serie de echipamente foto-video care ies în evidență în categoriile lor, fie datorită specificațiilor, a ceea ce oferă. pentru cât costă sau pur și simplu pentru că sunt execelente pentru ceea ce au fost create.

      Înainte de asta însă, să vedem totuși, indiferent de preț și de tipul de fotografie, care ar putea fi cele mai râvnite echipamente foto-video ale lui 2016. Și nu uita că pe majoritatea am încercat să le testăm și noi, așa că poți citi review-uri detaliate, acolo unde sunt semnalizate în descrieri.

      Să fie Fujifilm X-T2?

      O cameră extraordinară, perfectă pentru fotografii entuziaști. Înlocuitoarea lui X-T1, destul de asemănătoare la suprafață, dar cu un autofocus mult îmbunătățit. Adaugă la asta și ultimul model de procesor de imagine, X-Processor Pro,  un senzor de 24MP, rafală cu 8 fps, faptul că se descurcă excelent în lumină scăzută sau faptul că este rezistent la umezală/praf și gata, poți crede că ai descorperit aparatul perfect. Pentru unii. Pe Cristian Munteanu l-a convins, poți citi aici un review detaliat, bine documentat, însoțit de multe fotografii frumoase.

      Fujifilm X-T2 – user opinion, Cristian Munteanu

      Să fie Canon 5D mark IV?

      Seria de camere EOS 5D de laCanon are o tradiție bogată în spate – primul EOS 5D a făcut fotografia DSLR full-frame accesibilă pentru mase, modelul mark II a propulsat posibilitățile de filmare video cu un DSLR, în timp ce Mark III a devenit un aparat favorit pentru toate categoriile de pasionați de imagine. 5D Mark IV face încă un pas spre alt nivel. Cu un senzor nou, un sistem AF cu 61 de puncte,  filmări cu 30fps la calitate 4K, ISO 100-102400 (extins) și ușor de manevrat, nu e de mirare că modelul Canon 5D Mark IV este unul dintre cele mai râvnite DSLR-uri la această oră. Găsești un review și pe blogul F64:

      Canon EOS 5D Mark IV – primele impresii de la 3 fotografi romani

      Să fie Nikon D5 sau Nikon D500?

      topul aparatelor

      Lansat la începutul lui 2016, mult așteptatul Nikon D5 face faţă celor mai dure provocări fotografice. Sistemul AF de generaţie viitoare al acestui aparat, în 153 de puncte, oferă o acoperire extrem de largă, indiferent dacă fotografiaţi o cursă de mașini ori o prezentare de modă. Cea mai extinsă sensibilitate din istoria companiei Nikon face posibilă fotografierea în condiții de iluminare vitrege, iar pentru cineaştii care merg la extreme, D-movie permite acum utilizatorilor să înregistreze filme cu rezoluţii 4K UHD.

      Considerat urmașul direct al lui D300s, noul vârf de gamă cu senzor în format DX, Nikon D500 integrează același procesor de imagine și același sistem AF ca Nikon D5 , însă într-un body mai compact și cu un senzor APS-C cu rezoluție de 20,9 Mpx. Permite fotografierea în rafală cu până la 10 cadre pe secundă și are un buffer ce poate acomoda 200 de imagini în format RAW. D500 vine și cu Smart Conectivity, permițând conectarea aparatului la smartphone-uri prin Bluetooth, pe lângă wireless. Vezi și review-ul de aici.

      Să fie Olympus OM-D M1 mark II?

      topul echipamentelor

      Lansat oficial recent, noul Olympus OM-D M1 mark II pare că duce gama de mirrorless într-o nouă eră. Cu un senzor CMOS nou, de 20Mpx, un sistem AF mai performant (AF Fast Dual, cu 121 de puncte de focus tip cruce, detecție de fază și focus tracking pe 9 zone), filmare 4K, fotografiere în rafală cu până la 18 cadre pe secundă RAW, stabilizare pe 5 axe (6,5 trepte de expunere!) și un procesor nou, cu 4 nuclee – TruePic VIII, noul mirrorless cu senzor Micro 4/3 va fi cu siguranță în atenția tuturor și în 2017.

      sau Olympus PEN-F?

      Primăvara 2016 a adus și apariția lui Pen-F, care se laudă, în primul rând, cu o calitate excelentă a imaginii (inclusiv jpeg), performanțe foarte bune, un sistem de autofocalizare foarte rapid (inclusiv prin touch) și un aspect retro foarte stilat, inconfundabil. Descoperă mai multe în review-ul de mai jos.

      Olympus PEN-F : un review de Cristian Crisbășan

      Fanii Fujifilm pot spune de ce nu Fujifilm X-Pro 2?

      topul echipamentelor

      Clasat pe locul I la categoria mirrorless din cadrul Premiilor EISA 2016-2017, Fujifilm X-Pro2 este extrem de performant și versatil, fiind totodată compact și robust, cu un design simplu și elegant, cu accente retro. Aparatul dispune de soluții tehnice inovatoare, comenzi analogice intuitive și de o carcasă din aliaj de magneziu care asigură robustețe și rezistentă, menite să-i satisfacă chiar și pe cei mai exigenți fotografi. Mai multe aici.

      Pasionații de sporturi extreme și alte activități care se împacă bine cu actioncam-urile vor miza cu siguranță pe GoPro Hero 5.

      topul echioamentelor

      Dupa 14 ani de muncă, echipa GoPro ne spune că acesta este cel mai bun GoPro, cel pe care și l-au imaginat dintotdeauna și pe care acum ni-l pot oferi pe piață. O cameră atât de ușor de utilizat, încât nu-i vei duce grijă. Cu noul GoPro Hero5 ai în același pachet o cameră rezistentă la apă fără carcasă suplimentară, cu sunet audio îmbunătățit și control superior al vocii, stabilizare de imagine, accesorii pentru activități oricât de „extreme” și utilizare mai mult decât intuitivă. O scoți din cutie și sari în valuri, piscină sau pe motocicletă… Camera va fi pregătită.

      Dincolo de noile lansări, există totuși o serie de echipamente care s-au menținut în topul preferințelor, printre care am putea menționa:

      • Sony A7
      • Sony A6000, care în 2016 pare că a fost favoritul călatorilor, fiind plecat prin lumea largă, în Dolomiți, pe Camino de Santiago, în Eurotrip sau pur și simplu pe străzile din București, în diferite anotimpuri.
      • Nikon D750
      • Nikon D810
      • Nikon D7200
      • Canon 6D (vezi review aici)
      • Canon 700D
      • Fujifilm X-T10 (vezi review aici)
      • Panasonic GH 4
      • Panasonic G7

      Ai un alt preferat? Intră AICI și votează aparatul anului 2016. Participând, poți fi câștigător la foto 3 din F64, unde punem la bătaie 50 de premii a 50 de lei în puncte pe siteul F64. Mai multe detalii în articolul dedicat de pe blog.

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Topul telefoanelor și gadget-urilor în 2016
      28 decembrie 2016

      Următoarea postare

      Topul obiectivelor foto în 2016
      28 decembrie 2016

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Cosmin Boteanu, consultant F64: am moștenit dragostea pentru fotografie de la tata
      13 aprilie, 2017
      demo_image
      Prima cameră foto și poveștile angajaților F64
      28 martie, 2017
      demo_image
      Câștigă o imprimantă Canon Selphy CP1200, află cum!
      23 martie, 2017

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      two × 1 =

      Ti-ai pierdut parola?

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      twenty − 10 =

      Ești membru? Loghează-te