Ateliere de filmat cu DSLR-ul la F64
Sa ai un DSLR in ziua de azi nu este o mare scofala. Exista o multime de modele si o piata impartita foarte studiat in trepte de pret si performanta. Trebuie sa recunoastem ca ce se facea odata cu o duba de scule acum se poate face cu un rucsac.
Singura problema cu aceste echipamente ultra-performante si destepte este ca nu fac nimic singure. Au nevoie de un creier in spate, care sa le cunoasca, sa le poata indrepta unde trebuie, sa (re)cunoasca subiectul si sa apese pe butoane. Da, modul Auto si P, prietene cu steluta si plus si minus, fac o treaba decenta si nu este exclus ca pe fiecare card de 16 giga sa fie si o imagine buna (dar asta tine mai mult de noroc). Dar pentru consistenta si imagini grozave la fiecare proiect, e nevoie de modul M si multa munca, studiu si experienta.
Primele SLR-uri digitale cu functie video au aparut in 2008 si in doar cativa ani au revolutionat industria filmului. Intr-un corp ieftin, compact si versatil, ofera o calitate superioara multor camere video profesionale si multi producatori de film le-au adoptat (de la hobisti pana la studiouri TV sau de cinema).
Ce se intampla, doctore?
Asadar, pentru cei interesati de productii video de orice fel, aceste workshop-uri pot adauga la geanta de scule un pachet de informatii si sfaturi extrem de utile. Mai mult decat atat, toti participantii vor fi indrumati si ajutati sa realizeze propriile filme.
Este vorba de tehnici care nu pot fi invatate doar citind carti sau forumuri pe Internet.
Plecam de la a cunoaste echipamentul si a “scoate untul din el” si ajungem la partea cu adevarat importanta – dezvoltarea abilitatilor necesare pentru productie video profesionala si originala:
- cum sa treci de la fotografie la film, de la static la miscare
- cum sa recunosti sau sa creezi o poveste
- cum sa reglezi aparatul pentru rezultate optime
- cum sa planifici filmarea, ce unelte sunt de folos si cand
- cum sa filmezi creativ si sa pozitionezi/misti camera
- cum sa integrezi sunet si muzica de calitate in film
- cum sa editezi materialul brut
- workflow, de la pornit camera la vizionarea filmului (script-shoot-edit-share)
Ce, cum si pentru cine?
Notiunile de productie se aplica indiferent de camera folosita, partea specifica legata de DSLR fiind cea de accesorii si setari ale aparatului.
La workshop vor fi puse la dispozitia celor prezenti o multime de camere, obiective si accesorii, care vor fi testate si folosite la filmare; de asemenea se va dezbate asupra utilitatii lor in situatii reale.
Cursurile se adreseaza atat pasionatilor, cat si celor care lucreaza in domeniu, pe DSLR sau nu (eveniment, corporate, videoclipuri, publicitate, etc.) si vor sa invete tehnici noi sau pur si simplu celor care sunt constienti de faptul ca acest workshop poate fi un inceput de cariera frumoasa si de ce nu, banoasa…
Structura?
Sunt oferite 2 cursuri, structurate ca si cum ar fi doua module, nivelul 1 si nivelul 2
Primul, desfasurat intr-o singura zi, este o introducere in lumea HDSLR, a notiunilor importante despre aparatul foto folosit drept camera video. Cursul se adreseaza celor care se afla la inceput in acest domeniu al filmarii si doresc sa se perfectioneze in tehnica, sa-si dezvolte creativitatea.
Al doilea, desfasurat in 2 zile jumatate, este un atelier care cuprinde prezentarea notiunilor si a uneltelor necesare pentru productia video pe DSLR si realizarea unui film de catre fiecare participant + un film impreuna cu lectorul. Acesta este modulul dedicat celor ce sunt deja la un nivel avansat in domeniul filmarilor sau participantilor la primul curs. Este ideal pentru cei care vor sa treaca la un nivel superior, la o filmare coerenta, decupata in secvente, sa isi transpuna ideile si mesajele in film.
Beneficiezi de reducere de 10% daca te incrii pana la data de 22 aprilie. Avem si un cadou pentru un regizorul talentat: cel mai fain film realizat va fi premiat cu un voucher cadou de 350 lei, totul pentru a-ti duce pasiunea mai departe.
Informatii complete, programul fiecarui workshop si inscrieri la:
http://www.f64.ro/products/
http://www.f64.ro/products/
2 comentarii
fain
INTERESANT