Despre Oameni, partea a doua – Cu Dragos Lumpan
In perioada 17 – 20 octombrie 2012 se va desfasura la Găbud, metocul Mănăstirii Oaşa, workshop-ul de fotografie Oameni. 2, sustinut de Dragos Lumpan.
Metocul Mănăstirii Oaşa este construit pe culmea unui deal din localitatea Găbud, ce se află la confluenţa trei judeţe, Mureş, Alba şi Cluj. La câţiva zeci de metri mai sus, pe un platou ce-ţi oferă o imagine panoramică asupra satelor din cele trei judeţe, a râului Mureş ce şerpuieşte lin pe la poalele dealului, se gaseste un altar de vară pentru călugării ce slujesc la Mănăstirea Oaşa.
Satul Găbud, situat la 15 km de Ocna Mureş, aparţine judeţului Alba şi se află în Podişul Târnavelor,făcând legătura între judeţele Alba şi Mureş. Este un sat ascuns între dealuri, cu aproximativ 271 locuitori, are o biserica românească de lemn “Sf. Arhangheli Mihail ?i Gavril”, atestată documentar din anul 1776, fiind inscrisa pe lista monumentelor istorice din jude?ul Alba.
Dragos Lumpan, artist ce colaboreaza cu National Geographic Romania, este si autorul mai multor serii si proiecte dintre care amintim: “Fotografii miscate”, “Sihastria Putnei – Chipuri de viata monahala”, “Ursi si alte masti”, “Ultima Transhumanta”. Un portofoliu detaliat puteti vedea la: www.lumpan.ro
Program & informatii despre workshop:
Workshop-ul propriu-zis incepe pe 17 octombrie 2012 la Gabud (jud. Alba), la metocul Manastirii Oasa. Participantii sunt asteptati sa soseasca in cursul zilei de 16 octombrie. Plecarea se va face pe 21 octombrie. Pe parcursul perioadei de derulare a workshop-ului fiecare participant va realiza un eseu fotografic cu o tema ce are legatura cu oamenii, Dragos Lumpan fiind specializat in fotografierea acestui subiect.
Programul workshopului cuprinde intalnire zilnca a studentilor cu trainerul, precum si cu ieromonahul Pantelimon Susnea (licentiat in arte vizuale). In acest cadru vor avea loc prezentari (proiectii) ale portofoliilor participantilor, discutii, analize de imagine etc.
Micul dejun va fi servit zilnic de la ora 8.00, masa de pranz la ora 13.00, iar cina la ora 18.00, dupa specificul metocului. Participantii vor avea masa si cazarea asigurata insa transportul va fi suportat de catre acestia.
Conditii de participare:
-fotografii participantii trebuie sa fie studenti sau masteranzi ai unei institutii de invatamant (+/- 2 ani);
-admiterea la workshop se va face pe baza de portofoliu, in limita locurilor disponibile;
-pentru inscriere, fiecare fotograf trebuie sa uploadeze pana in data de 12 octombrie un CV + date de contact si o arhiva 20 – 25 de fotografii in format digital, cu latura lunga de 1500 de pixeli, in format jpg, pe adresa ligastudentilortn@gmail.com;
-o conditie aparte de participare la acest proiect, avand in vedere mediul in care el se va derula, este ca fotografii participanti sa respecte componenta liturgica a programului (se recomanda participarea zilnica la Sfanta Liturghie – aprox. o ora si 30 min) si sa aiba o conduita si o tinuta adecvata.
Asteptam inscrierile si intrebarile dumneavoastra pe adresa ligastudentilortm@gmail.com, sau la urmatoarele nr de telefon: 0746 089 235 – Ilarion Moga (Oradea). 0721 230 940 – Dana Marza (Timisoara); 0752 700 003 – Camelia Isac (Cluj-Napoca).
1 comentariu
Adresa la care trebuie trimise datele pentru inscriere este ligastudentilortm@gmail.com !