Fotografia astronomică cu Cătălin Beldea

Astrofotograful Cătălin Beldea va prezenta ultimele proiecte la care a lucrat în anul pandemiei. Ele sunt accesibile oricărui iubitor de fotografie, nu trebuie să fiți astrofotografi sau să aveți lunetă sau telescop. E foarte posibil, totuși, ca după întâlnirea cu el să vă doriți un telescop! 
La întâlnirea de pe 23 martie se vor prezenta trei proiecte foto. Cel mai accesibil dintre ele se numește Bucharest-Henge și vă arată cum puteți fotografia Soarele la apus sau răsărit, așa cum mulți cred că doar de la mare se poate! Ei bine, sunt câteva puncte din București de unde se pot obține fotografii spectaculoase cu discul Soarelui sau al Lunii, chiar în lungul bulevardelor din București.
Al doilea proiect se referă la fenomene astronomice care se pot fotografia cu echipament fotografic normal, de pe trepied normal, fără telescop și montură astronomică. Cerul e accesibil tuturor, numai că trebuie să știm când și unde să căutăm! Știați că în iulie, anul trecut, am fost vizitați de o cometă? Cum puteați fotografia cometa chiar din oraș, vă va arăta Cătălin.
Cel de-al treilea proiect se referă la specialitatea fotografului Cătălin Beldea, un vânător de eclipse care a ajuns pe șase continente, pentru 12 eclipse totale de Soare. În vremea pandemiei, a vrut să arate că se poate călători până și în Patagonia, dacă ai cu adevărat o pasiune. A făcut incursiunea în Chile, beneficiind de o deschidere a granițelor acestui stat de doar 3 saptamani. Dacă a reușit să fotografieze eclipsa, veți vedea în prezentarea lui!
Nu în ultimul rând, va răspunde la toate întrebările voastre legate de ce echipament recomandă pentru fotografia de noapte, de stele și de fenomene atmosferice și astronomice.”

Pentru aceste proiecte Cătălin Beldea a folosit Panasonic S full-frame (S1R si S1) împreună cu multe obiective Panasonic S, cum ar fi 70-200 f/450  1.424-105 f/4.

Ora începerii evenimentului

20:00

23 martie 2021

Ora estimată de încheiere

21:00

23 martie 2021

Locație

Online

Instructori