Evenimente online

PhotoStory

Despre eveniment

Photo Story 2021 (ediție aniversară)

Anul acesta aniversăm 20 de ani de F64. Printre alte surprize, am pregătit și o ediție de Photo Story online, în cadrul căreia vom descoperi mai multe despre echipamente de la fotografi și videografi cunoscuți.

Povestea Photo Story a început în 2017. PHOTO STORY este un concept complex, în care am îmbinat informația cu practica, noutățile cu expriența, dorința de inedit cu tehnicile clasice.Timp de trei ani, edițiile Photo Story au reunit pasionații de fotografie și videografie, care sunt în continuare dornici de a-și îmbunătăți cunoștințele și de a întâlni oameni din domeniu. Anul acesta, Photo Story continuă online.

Speakers

MARIAN STEREA

Marian Sterea

11 Octombrie, ora 20
Live Shoot - Portret
sorin onisor 2@2x

Sorin Onișor

12 Octombrie, ora 20
Fotografie etnografică și de peisaj
12309868_973091412754559_3021654

Ionuț Trandafir

13 octombrie, ora 20:00
De la pasiune la business și de la business la pasiune
cristian-vasile-2x

Cristian Vasile

14 Octombrie, ora 19:00
De la shooting la print

Agendă eveniment

Iată care este ordinea evenimentelor:

#1. Live Shoot – Portret

ONLINE: 11 Octombrie, ora 20:00

Marian Sterea iubește să lucreze cu lumina si oamenii din jurul său. Pe 11 octombrie te invităm să urmărești un live shooting de portret direct din studioul lui Marian, care va folosi mai multe surse de lumină (atât flash, cât și lumină continuă), ne va povesti despre o serie de obiective de la Sony (prime și zoom) și, mai ales, va oferi o serie de sfaturi utile în ceea ce privește fotografierea portretelor. În plus, îi vei putea adresa live orice întrebare!
Cine este Marian Sterea?
Marian Sterea este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Comunity, și unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop. “Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și oamenii din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă este vorba despre lumini. Pentru mine, chiar și astăzi rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.”

#2. De la pasiune la business și de la business la pasiune, cu Ionuț Trandafir

ONLINE: 13 octombrie, ora 20:00

De la Ionuț Trandafir vom afla cum poți transforma pasiunea în business, cum să atragi clienți și cum să comunici eficient cu aceștia, dar și cum îți poți menține viu entuziasmul față de bussines-ul tău. Cu experiența de peste 10 ani în domeniul cinematografiei, Ionuț Trandafir va povesti despre cum poți aduce emoții în sufletele oamenilor prin intermediul artelor vizuale.

Principalele puncte de discuție vor fi:

  • de la facultate la angajat și de la angajat la freelancer
  • de la nunți la clipuri muzicale și de la clipuri muzicale la reclame
  • secretele filmelor
  • sesiune de întrebări și răspunsuri
Cine este Ionuț Trandafir?

Cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul cinematografiei, Ionuţ Trandafir este omul care şi-a dedicat timpul şi creativitatea în a crea poveşti în imagini. A absolvit facultatea de Arte şi Design în Timişoara, s-a îndrăgostit de montaj lucrând în televiziune, iar drumurile l-au adus în Bucureşti unde a început să creeze videoclipuri muzicale. Printre artiştii cu care a avut mai multe colaborări se numără Smiley, Andra, The Motans, Delia, Inna, Lidia Buble, Lora, Alina Eremia şi mulţi, mulţi alţii. Oricât de mult iubeşte să creeze poveşti prin scenarii şi să le vadă cum prind viaţă pe platoul de filmare, provocarea şi pasiunea lui rămân poveştile adevărate. Ionuţ Trandafir a schimbat viziunea unui film de nuntă prin conceptul care a adus emoţii în sufletele oamenilor – Same Day Edit, provocarea filmării şi editării întregului highlight video până la finalul evenimentului.

#3. Fotografie etnografică și de peisaj, cu Sorin Onișor

ONLINE: 12 octombrie 2021, ora 20:00

Fotografia de peisaj este o temă interesantă, mai ales că poate că mulți dintre noi așa am început să fotografiem, ba încercând să surprindem un jurnal fotografic al călătoriilor, ba experimentând cu lumini sau cu timpul de expunere. Desăvârșirea măiestriei unui fotograf de peisaj poate fi un proces îndelungat, poate dura chiar întreaga viață, de aceea este întotdeauna recomandabil să ascultați cât mai multe sfaturi venite din partea profesioniștilor.

Alături de Sorin Onișor, vom povesti despre fotografia de despre fotografia de peisaj și cum integrează el oamenii în peisaj, pentru ca tu să descoperi ce echipament te-ar ajuta să performezi în acest stil de fotografie și care sunt trucurile pe care poate nu le știai.

Cine este Sorin Onișor?

Sorin este considerat fotograful satului românesc. De mai bine de 18 ani se pierde prin zonele ruralele ale țării, prin Bucovina și nu numai. Sorin traversează munții, zonele deluroase, așezările din Delta Dunării, totul pentru a surprinde în fotografiile sale magia tradițiilor pierdute. Spune că poveștile sunt prezente peste tot, dar trebuie să fii deschis pentru a le captura și trebuie să ai uneltele potrivite la îndemână. Sorin este încântat că EOS R6 îi permite să obțină rezultate memorabile chiar și în condiții de lumină foarte scăzută (-6.5 EV).

 

#4. De la shooting la print, cu Cristian Vasile

ONLINE: 14 octombrie 2021, ora 19:00

Fotografia de portret este unul dintre cele mai populare genuri fotografice, la pol opus, însă cot la cot cu fotografia de peisaj. Portretul este o pictură, un desen, o sculptură, o fotografie sau o altă formă de reprezentare a unei persoane în care expresia și fața acesteia sunt predominante. Scopul acestuia este să ne transmită starea și detalii despre personalitatea subiectului.

Evenimentul LIVE va fi transmis din studio-ul lui Cristian Vasile. După ședința de fotografie de portret, vom printa câteva imagini pe o imprimantă CANON PIXMA G640 CISS.

Cine este Cristian Vasile?

Cristian Vasile (Igu) este renumit pentru portretele realizate în studio și pentru fotografia de acțiune. Pentru Cristian, fotografia echivalează cu explorarea, așa că în expedițiile sale îi este util autofocusul extrem de exact, stabilizarea senzorului și cele două sloturi de card. Plus ecranul LCD rabatabil și rotativ. În ceea ce privește fotografia de portret, este încântat de cele 20 de cadre pe secundă care îi permit să surprinda microexpresiile personajelor.

Dacă nu poți participa la evenimentul live, te încurajăm să te înscrii oricum iar noi îți putem trimite înregistrarea ulterior! Te așteptăm cu drag la evenimentele online să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi și videografi cu experiență!