• Despre noi
  • Cursuri
    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    750lei 650lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      750lei 650lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Uncategorized

      • Acasă
      • Blog
      • Uncategorized
      • Pixel Pawn la Bancu' de Probe

      Pixel Pawn la Bancu' de Probe

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Uncategorized
      • Data 16 ianuarie 2013
      • Comentarii 14 comentarii

      In urma cu aproximativ 4 luni de zile am reusit sa incep o frumoasa aventura in cadru echipei F64. Proaspat ajuns in magazin, reprezint cu mandrie Bancul de Probe iar de curand am primit un task destul de important, testarea Pixel Pawn kit transmitator – receptor pentru Canon.

      Deoarece kitul este compatibil cu sistemele Canon am “imprumutat” doua aparate pentru test, un DSLR Canon 400D cu obiectivul EF 50mm f/1.4 USM, si noul mirrorless EOS-M dotat cu un obiectiv de 22mm f/2 STM. Despre EOS-M cu o alta ocazie, momentan nu pot spune decat ca am ramas foarte impresionat. Revenind la Pixel Pawn, este un kit transmiter radio cu doua functii, poate declansa wireless blitzul, sau poate fi utilizat ca telecomanda pentru declansarea aparatului. Atentie acest kit nu dispune de suport TTL pentru aceasta functie este mai bine sa va orientati catre un model superior si anume Pixel Knight si Pixel King, insa raportul calitate/pret, Pixel Pawn este cu siguranta un best buy. 

      1230_p1

      IMG_9922Este ideal pentru utilizarii de tip studio mic, portabil in care sa fie incluse cateva blitzuri care doresc sa fie controlate in diverse moduri. Se poate folosi si pe blitzurile de studio, in fotografiile de mai jos a “stapanit” cu succes un Elinchrom D-Lite 4.

      IMG_9961

      IMG_9962

      Pe langa pretul competitiv principalele avantaje ale kitului sunt:
      – frecventa wireless de 2,4Ghz
      – 16 canale selectabile
      – raza de declansare de pana la 100m
      – posibilitate de control a blitzurilor de studio
      – dimensiuni reduse
      – economie a bateriilor in utilizare
      – kit complet de cabluri
      – functia de wake up a blitzului fara a pierde nici un cadru
      – calitate superioara a materialelor

      Mai multe detalii tehnice se pot gasi pe pagina producatorului.

      Discutabil este modul de selectare si personalizare a canalelor acestea fiind localizate in zonele unde sunt acumulatorii sau bateriile. Unii dintre colegi mei mai experimentatii sustin ca acest mod este unul corect deoarece nu se poate modifica accidental canalul selectat in timpul fotografierii. Pentru mine care sunt novice ar fi placut sa le si vad pentru un control, zic eu, mai bun. Modelele superioare au leduri indicatoare pentru canalul in lucru. Dar acest lucru este discutabil si interpretabil de catre fiecare utilizator in parte.

      361-3

      IMG_9914

      Lipsa functiei TTL poate constitui un dezavantaj dar pretul cu siguranta ar fi suferit modificari. Pentru categoria lui, Pixel Pawn reuseste sa multumeasca un profesionist care foloseste un mic studio mobil, iar pe un incepator sa experimenteze acest tip de fotografiere fara o investitie ridicata da cu un maxim de distractie si productivitate, asa cum o fac si fotografiile de mai jos.

      IMG_6769

      IMG_6798

      IMG_6793

      IMG_6795

      O alta latura foarte practica a acestui kit este optiunea de declansare wireless pe o distanta de pana la 100 m (date specificate de producator). Functia telecomanda dispune de functiile focalizare si declansare.

      IMG_9933

      Acest lucru se face foarte usor, se monteaza receptorul pe patina de blitz si se conecteza la aparat cu unul din calbluri cu care vine dotat kitul si compatibil cu aparatul cu care urmeaza sa se lucreze. Un exemplu foarte bun, pentru aceasta functie de telecomanda wireless este utilizata de o firma de inginerie din Bucuresti ce folosesc aparatul foto pentru a fotografia in interiorul unor tevi de dimensiuni generoase, sau in locuri greu accesibile pentru fotografiere. Aparatul folosit este un Canon G11 perfect compatibil cu kitul Pixel Pawn.

      IMG_9965

      IMG_9969

      IMG_9974

      Concluzia finala este ca kitul Pixel Pawn s-a dovedit a fi foarte util, o solutie competitiva din punct de vedere calitativ dar si a pretului. Este foarte usor de folosit si poate da nastere la o multime de idei creative de folosire a blitzului.

      Un articol de Laurentiu Tarau, consultant F64

      Echipament utilizat:

      Etichetă:Canon, receptor, Review, transmitator

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Curatarea echipamentului foto
      16 ianuarie 2013

      Următoarea postare

      Mirrorless vs. mirrorless
      22 ianuarie 2013

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Cum sunt vacanțele alături de un fotograf
      5 februarie, 2020
      demo_image
      Ce faci când un fotograf se îndrăgostește de tine
      4 februarie, 2020
      demo_image
      Review Panasonic GH5, cu Alex Șerban
      6 aprilie, 2017

        14 comentarii

      1. Nicu T.
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        Pozele sunt nasoale rau. Unde sunt pozele exemplificative? Sa zicem cele care te-ar putea determina sa-ti cumperi si tu acest produs. Slabut rau.

        • Alex
          16 ianuarie 2013
          Răspunde

          @ Nicu T! Pozele nu sunt "nasoale", asta decat daca preferi sa participi la un concurs de fotografie, iar in ceea ce priveste pozele explicative refuz sa cred ca ai nevoie de poze cu "aici se baga bateriile" totusi e un dispozitiv cu 2 baterii si 3 butoane. Eu unul am citit articolul pana la capat si am aflat tot ce am nevoie pentru a ma hotara daca il cumpar sau nu. Idee a e sa afli daca ai nevoie de el, nu sa te convinga sa il cumperi. Eu, unul il vad foarte util, mai ales pentru un studio mic: cost redus, usor de utilizat, cateva detalii tehnice. Tot ce am nevoie.

        • Cristi
          16 ianuarie 2013
          Răspunde

          Sunt de acord cu tine!Mai ales ca pentru poze din astea proaste nici nu avem nevoie de produsele din acest articol. Practic ati demonstrat cum sa facem poze slabe cheltuind degeaba banii pe niste produse!

          • Alex Cruceru
            16 ianuarie 2013
            Răspunde

            De mai multe ti s-a spus dezavantajele lui si imediat dupa o indicare a unui produs mai performant.Nu cred ca s-a specificat undeva ca acest sistem e cel mai bun, cel mai util si cel mai ieftin:"cumpara-l".Raport calitate-pret pt. un novice spune destul.Nu inteleg de ce mai citesti acest scurt text daca oricum nu te intereseaza.

        • Liviu
          16 ianuarie 2013
          Răspunde

          Pozele sunt doar pentru exemplificare… cred ca un artist ar stii ce sa faca cu ele, nu are nevoie sa se inspire de la alti artisti… sau dintr-un articol de pe blog. Inovam sau copiem? Pozele bune oricum le-a pastrat pentru reviste.

        • Andrei
          16 ianuarie 2013
          Răspunde

          In principiu cei pasionati de fotografie au un vocabular mai bogat decat aceea care ''sparg seminte la colt de bloc'', si mai mult ca sigur atunci cand ar avea ceva de spus nu ar folosi expresia '' Pozele sunt nasoale rau''

      2. Mario M.
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        si eu am fost impresionat de acest kit, pana nu am iesit afara si am constatat ca in oras functioneaza la o distanta de maxim 2 metrii si pe camp unde nu sunt unde radio merge maxim 5-6 metrii 🙁
        In interior declanseaza bine pana la 5-6 metrii, adica 5% din cat e specificat!

      3. Stan Adrian
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        Dom`le Nicu T. e un device ce ajuta sa declanseze. Ce fotografii "EXPLICITE" doriti ? Dumneavoastra prima data va uitati la fotografii dupa care la descrieri si compatibilitati ?

      4. Zaharia Constantin
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        este primul lui post, eu zic felicitari si la mai multe. Cu timpul te prinzi de treaba, altfel nu ai cum sa inveti. La mai multe

      5. Mihai
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        Bun articolul, m-a facut sa ma gandesc serios sa imi iau un pixel pawn. Intr-adevar as vrea sa vad si niste poze serioase 🙂

      6. Gabi
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        A specificat cuvantul "incepator" si a prezentat foarte bine ce stie sa faca si ce nu acest produs. Nu pixel pawn-ul face fotografiile, ci aparatul si in unele cazuri fotograful, asa ca articolul putea sa nu aiba nicio fotografie. Felicitari autorului pentru articol si pentru ca ne-a distrat cu niste probe din timpul jocului.

        • Paul
          23 august 2013
          Răspunde

          Gresit.
          Este un articol aiurea pe care l-ar putea face si un copil de clasa a 4-a.
          Care este diferenta intre trigger-ul asta si cele mai ieftine? in afara de ….citez: raza de declansare de pana la 100m(specificatiile producatorului).
          Se putea face un test in felul urmator: Una bucata umbrela tip softbox cu flash-ul si receptorul in interiorul umbrelei si sa incerce sa de clanseze de la peste 50m distanta.
          Daca ar fi facut testul asta atunci m-ar fi convins sa cumpr acest produs! dar in rest…a facut o prezentare nici macar standard , dupa specificatiile producatorului.
          Sunt persoane care au spus ca nu pot declansa nici cu 1/250s cand pe camera si flash scrie ca suporta aceste valori iar in "specificatiile producatorului" scrie ca se poate folosi un timp mai mare de 1/250 (in functie de camera) dar minimul ar fi 1/250 nu 1/200 timp expunere.
          Acestea sunt lucrurile care intereseaza la un set de trigger/receptor.

      7. Nicu T.
        16 ianuarie 2013
        Răspunde

        Pt cel care a presupus ca imagini exemplificative = imagini de produs, mai incearca. Vreau sa vad intr-un articol ce se poate face cu ele (sunt zeci de optiuni si pricepe tot omul ca un transmitator iti declanseaza lumini remote, macar atata lucru). Dar de ce sa dai banii aia si nu 10$ pe alte triggere chinezesti care in princiu fac fix acelasi lucru, eu nu stiu. Lucreaza super bine la mare distanta, au vreun avantaj concurential, merita sa mai pui si sa-ti iei ceva si mai scump etc. ca sa nu omitem partea " comerciala", poate ca niste poze de making of si cu imaginile reusite declansand lumini cu aceste triggere poate adaugau ceva la capitolul luarea deciziei. Specificatii pot citi si pe site, dar e greu sa faci o alegere sau sa-ti dai seama cum lucreaza concret dintr-o descriere sau o insiruire de specificatii tehnice.

      8. BogdaN Cornel
        18 ianuarie 2013
        Răspunde

        Ce articol e asta domne?. Ce poze sunt alea?..Ce demonstreaza? Ca se aprinde blitzul? La bancul de probe trebuia sa testeze la ce viteza se sincronizeaza aparatul cu blitzul (de exemplu). Cred ca astfel de articole nu se ridica nici macar la inaltimea unor postari ale unor copii neinformat de pe un forum nepretentios..Ce am inteles e ca e ieftin pt ca nu are ttl si ca poti folosi functia de telecomanda daca vrei sa fotografiezi prin tevi. Mi se pare cam neserios demersul vostru.. sincer. Totusi sunteti cel mai mare/serios magazin de foto-video din tara asta

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      four × one =

      Ti-ai pierdut parola?

      Autentificare cu F64.ro

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      20 − 8 =

      Ești membru? Loghează-te