Sesiune touch & try

Workshop fotografie de stradă

 

24 iulie, ora 15:00

Despre eveniment

Vă e dor de o ieșire la fotografiat, nu-i așa?

Pentru că ne-ați întrebat cu ocazia diverselor evenimente online pe când și o ieșire la fotografiat pe stradă, avem bucuria să vă invităm sâmbătă, 24 iulie, încep cu ora 15:00, la un workshop de fotografie de stradă și o sesiune touch & try, alături de Cristian Munteanu și Sony România.

Ce vom face mai exact?

  • povestim despre fotografia de stradă:
    • Fotografia de stradă ca mijloc de dezvoltare structurală
    • Moment inspirațional, cromatică, geometrie, lumini/umbre, conexiuni
    • Realism, autenticitate, documentare

Speaker

Despre trainer

CRISTIAN MUNTEANU

Cristi se descrie drept curios, un om căruia îi place să citească destul de mult, mai empatic decat pare, dar și tăios atunci când este cazul.

Co-fondator LicArt – Festivalul Național de Arte pentru Liceeni.

Finalist la Days Japan Photojournalism 2016 și Commended Photographer în 2013 și 2014 la Sony World Photography Awards. 

Finalist Siena Photo Awards 2018. 

A semnat expoziția “Ultimii oameni din Groapa Vacaresti” și a participat la alte numeroase expoziții de grup.

Este primul roman publicat în National Geographic Magazine, ediția americană.

A apărut totodată în Mediafax Foto – Best of 2013, Photo Magazine, Featureshoot, Lenscratch, Art Photo Feature Magazine, Vice, International Street Photographer, Black & White Street Book, Lens Folio, Bucurestiul meu drag etc.

Colaborator Mediafax din 2014.

Vezi portofoliul lui Cristian AICI.

De ce street? Pentru că nu ştiu provocare mai mare pentru un fotograf decât alegerile făcute în fracţiuni de secundă pe stradă. Setări, subiect, unghi, punct de staţie, compoziţie, nu neapărat în această ordine. Nevoia de a rândui, ordonă, la nivel analitic, este dublată şi de încercarea de a capta situaţii în care emoţia, expresivitatea, joacă un rol la fel de important. Iar când analiticul şi emoţionalul se regăsesc, şi se completează, în aceeaşi fotografie, creierul meu îşi primeşte recompensa. Street și pentru că am un mare handicap atunci când vine vorba să apreciez strict vizual o imagine. Dacă un cadru nu-mi trezeşte şi un gând, idee, alături de o senzaţie, sentiment, emoţie, el poate fie oricât de frumos, dar nu e suficient. Fotografiile care sunt doar arătoase sunt întocmai ca şi femeile doar frumoase. Bune de privit o dată, nu de iubit o viaţă. Însă, în ultimul timp, observ că din ce în ce mai mult că mă îndepărtez de street photography. Nu-mi pare la fel de semnificativ ca și fotojurnalismul.

Cristian Munteanu