Workshop și sesiune touch & try

Portret creativ

 

21 august, ora 15:00

Despre eveniment

Continuăm evenimentele offline alături de Sony cu un workshop dedicat portretelor creative! Sâmbătă, 21 august, începând cu ora 15:00, te invităm la workshop alături de Luiza Marinaș și Sony România.

Ce vom face mai exact?

Abia atunci când imaginile tale transmit mesaje puternice, când spun povești despre tine și despre cel fotografiat, abia atunci te exprimi vizual într-un mod creativ, autentic și eficient.

La fel ca literatura, fotografia reprezintă o interpretare subiectivă a unui concept, idee sau personaj cu ajutorul simbolurilor, percepției și imaginației.

Program workshop

Începem cu un seminar de 2 h despre fotografía artístică, despre procesul de învățare, despre cum vedem și cum citim o imagine.

Vom avea în vedere următoarele elemente:

  • cum creăm si cum spunem o poveste
  • despre subiect: despre tipuri și importanța alegerii subiectului potrivit pentru conceptul tău
  • locația
  • lumina
  • posingul
  • simbolistica elementelor din imagine
  • alegerea vestimentației
  • comunicare cu subiectul și cu privitorul
  • etica

Practica

În partea de practică vom aborda 3 concepte diferite unde vom parcurge împreună frumosul drum al creatiei de la idee la imaginea finală. Vom aborda portretul atât din punct de vedere minimalist cât și complex, ținând cont de lumină, compoziție, simbol și de micile detalii care fac diferențe în fotografie.

Plus, testăm câteva echipamente Sony (aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective: Sony A6400Sony A6600Sony A7 IIISony A7 R II16-55mm f/2.8, 24-70mm f/2.850mm, 85mm70-200mm f/2.8, etc.)

Când și unde?

21 august 2021, ora 15:00.

Ne întâlnim întâi la sala de cursuri F64 din str. Bucovina nr. 2B (vizavi de Arena Națională).

Aici va avea loc prezentarea și veți lua în primire echipamentele.

Apoi, ieșim la fotografiat în zona din vecinătate.

Speaker

Despre trainer

LUIZA MARINAȘ

Luizei îi place să colecționeze amintiri. Locurile pe care le-a vizitat și oamenii cu care a făcut cunoștință de-alungul timpului au format-o ca om și i-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul. Luiza este atrasă de fotografia fine art, conceptuală , portretistică, fotografia documentară și de călătorie. A început să fotografieze în 2007, când a decis să surprindă în imagini locurile în care călătorea în acel moment. Dar fotografia de călătorie nu a fost suficientă, așa că a început să se provoace cu diferite proiecte. Așa a început o frumoasă călătorie în lumea fotografiei fine art și conceptuală. A călătorit și a fotografiat oameni și locuri din România, Mongolia, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și multe altele.

Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum Geographic, Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine, Dodho și Vogue Italia.

Luiza spune ca fotografia a ajutat-o să cunoască numeroase locuri, oameni, culturi, obiceiuri să se cunoască pe ea. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală au dus-o într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar ea simt să rămână un explorator fidel incurabil al acestui târam.

Iată cum a fost evenimentul online cu Luiza Marinaș, din martie 2021, în cadrul Zilelor Sony:

Ne vedem sâmbătă, 21 august 2021, ora 15:00!