Vali Bărbulescu versus cel mai bun obiectiv Sony

Despre eveniment

Vrei să afli cum funcționează diferite obiective Sony într-o testare în tandem, precum și care este obiectivul Sony preferat de Vali Bărbulescu, și mai ales de ce preferă acest obiectiv? Toate acestea în cadrul unui eveniment LIVE care va prezenta un shooting de portret comparativ, unde vor fi folosite cele 3 obiective Sony de referință pentru portret? Pe 24 martie, de la ora 20:00, te invităm să urmărești un LIVE captivant, cu fotograful Vali Bărbulescu.

Agenda evenimentului

Uneori este o adevărată provocare să alegi obiectivul potrivit pentru tipul de fotografie pe care îl practici și nivelul experienței tale, la câte opțiuni există. Aparatul de fotografiat pe care îl deții trebuie să fie completat de obiectivul potrivit. Vei constata că alegerea obiectivului potrivit pentru stilul tău de fotografie devine mult mai ușoară atunci când îți faci timp să înțelegi care este exact acest stil, decât să cumperi ceva și să îți adaptezi stilul în funcție de echipamentul pe care îl deții.

 Iată care sunt tipurile de obiective cele mai recomandate pentru fotografia de portret.

  • Obiectivul de 50mm – Acest obiectiv se poate găsi atât cu diafragmă f/1.4, cât și cu f/1.8, cel din urmă fiind mai accesibil. Abordarea printr-un astfel de obiectiv fix, va fi foarte asemănătoare cu cea pe care o percepem noi când privim în jur.
  • Obiectivul de 85mm – Obiectivul de 85mm se găsește cel mai adesea cu diafragma f/1.8 dar si cu f/1.4 și îți oferă o perspectivă considerată de cei mai mulți dintre fotografi ca fiind cea mai adecvată pentru fotografia de portret. Putem spune că nu are deformări sesizabile, iar în același timp, obiectivul îți permite să stai la o distanță rezonabilă față de subiect.
  • Obiectivele între 100-300mm – Obiectivele care au distanța focală menționată mai sus (teleobiective) ne vor ajuta să ne apropiem foarte mult de subiect în cadru, comprimând și estompând în același timp fundalul. Există teleobiective și peste 300mm, însă folosirea lor pentru fotografia de portret nu este indicată, exceptând portretele de sportivi, acțiune etc.

 

Vali Bărbulescu va demonstra, într-un shooting de portret, cum se descurcă 3 obiective Sony de referință pentru fotografia de portret (85 f/1.4 G90 f/2.8 G Macro si 70-200 f/2.8 G II) și ne va spune de ce 70-200 este unul dintre favoritele lui, de ce este cel mai versatil obiectiv chiar și atunci când este folosit în studio, el fiind în speță un obiectiv outdoor.

Ora începerii evenimentului

20:00

24 martie 2022

Ora estimată de încheiere

21:00

24 martie 2022

Locație

Online

Instructori

Lasă-ne un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *