• Despre noi
  • Cursuri
    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    750lei 650lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      750lei 650lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Stiri

      • Acasă
      • Blog
      • Stiri
      • Food-photography la Barbizon

      Food-photography la Barbizon

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Stiri
      • Data 17 septembrie 2012
      • Comentarii 4 comentarii

      Fotografia culinară este la îndemâna oricui, doar mâncare bună să fie, nu-i aşa? Ai gătit, ai pus mâna pe aparat, ai declanşat, ai publicat pe blog. Doar că, dincolo de o fotografie, mai este munca. De la căutat ingredientele, la gătit, şi până la noţiuni precum plating sau pregătirea aparatului pentru nişte cadre care să stârnească o poftă nebună.
      Sâmbătă, la Barbizon, am fost la un workshop de food-fotography. L-am pregătit din plin. La aperitiv, s-a servit o demonstraţie de cooking & plating, pusă la punct de bucătarul-şef Dumitru Bucşa. Carne de miel, vită, făcute ca la carte şi ceva în plus, la care s-a adăugat, desigur, desertul. Pentru felul întâi, fotograful-şef Radu Dumitrescu, el însuşi fotograf culinar, le-a arătat celor prezenţi cum să obligi privitorul să înghită în sec uitîndu-se la fotografiile tale.
      După eveniment, Radu ne-a povestit că a fost cel mai interactiv workshop la care a participat. Ne-am bucurat alături de el de întrebările primite de la Edith Frincu, Cătălina Zaharescu, Cristina Toth, Andreea Pojar, Andreea Crăciun, Cristina Anastasescu, Brânduşa Scheaua şi Sorin Ruşi.
      Şi totuşi, ce-ţi trebuie ca să realizezi nişte cadre de excepţie? Un DSLR, un obiectiv macro şi o sursă de lumină. Radu a folosit un Nikon D3x, un full-frame de studio, şi un obiectiv macro de 105mm, plus o sursă de lumină serioasă. Cum nu toţi suntem fotografi profesionişti ca să ne permitem aparate full-frame, există alternative. Desigur, ideal este să foloseşti un DSLR. Preţurile diferă, la fel şi mărcile.
      Însă nu aparatul e neapărat important, cât e obiectivul. O lentilă luminoasă e potrivită, deşi e preferabil să fie una de macro. Care e diferenţa? Un obiectiv macro îţi permite să te apropii mai mult de subiect şi îţi oferă mult mai multă claritate. De exemplu, un obiectiv de 90mm precum cel proaspăt lansat de Tamron sau un Tamrom 60mm f/2.0 (disponibil şi pentru Nikon), cel de 100mm f/2.8 de la Canon sau 105mm f/2.8 de la Nikon, în funcţie de marca aparatului.
      Există însă şi alternative mai ieftine. Pentru un Canon 600D sau pentru un Nikon D3200, ca să vorbim doar despre DSLR-uri entry-level, este foarte bun şi un obiectiv de 50mm f/1.8 (varianta pentru Canon, respectiv pentru Nikon). Nu singur, ci împreună cu un inel macro, ce permite micşorarea distanţei minime. Sau, de ce nu?, dacă obiectivul permite, folosirea unor inele inversoare. Dacă treceţi prin showroom-ul F64 Studio, consultanţii noştri ştiu exact ce să vă recomande.
      Cel de-al treilea element, sursa de lumină, poate fi chiar şi un simplu bliţ care declanşează optic. Chiar şi cel mai ieftin produce rezultate mult mai bune decât lipsa unei lumini suplimentare. Însă dacă vreţi ceva în plus, există flash-uri TTL dedicate.
      Însă dincolo de optică, contează din ce unghi priveşti farfuria. Şi, la capitolul acesta, Radu, care asta face, ştie să explice bine. Restul ţine doar de creativitatea bucătarului.
      Pentru cei mai creativi dintre voi v-am pregatit un Concurs Foto. Succes!

      Blackmagic Pocket Cinema Camera Video 4K
      Sony Alpha 1
      Sony A1
      Sony A1
      Sony A1
      Sony A1
      Sony A1

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Canon anunta EOS 6D, G15, SX50, Selphy CP900 si altele
      17 septembrie 2012

      Următoarea postare

      Olympus lanseaza 2 noi camere PEN, 4 obiective Micro Four Thirds si seria Stylus
      18 septembrie 2012

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      5 Ambasadori Nikon România la aniversarea centenarului
      11 aprilie, 2017
      demo_image
      Panasonic Lumix GH5 – fotografii perfecte, filme uimitoare
      8 aprilie, 2017
      demo_image
      "Călătorie prin viață" – expoziție de fotografie
      7 aprilie, 2017

        4 comentarii

      1. Amuzant Articol
        19 septembrie 2012
        Răspunde

        Amuzant e ca in nici una din pozele publicate in articolul nu se vede necesitatea unui obiectiv macro 🙂 Cam cat de mare ar trebui sa fie senzorul pentru a fi necesar un obiectiv 1:1 sau chiar 1:2 pentru patrunjelul ala de exemplu? :)))

        • Radu Dumitrescu
          6 noiembrie 2012
          Răspunde

          Salut Amuzant,
          În toate pozele eram sub limita de focus a unui obiectiv "non-macro" de aprox. 100mm — focala obiectivului pe care l-am folosit. Poți vedea pe ecranul laptop-ului cum arăta ce fotografiam. Fără un obiectiv macro ar fi trebuit să încadrez mai larg, apoi să crop-uiesc imaginea.
          Există feluri de mâncare de dimensiuni mai mici decât cel cu care am lucrat la workshop și probabil ar fi fost mai evident acest avantaj. Totuși, obiectivele macro nu se folosesc numai la 1:1. N-a spus nimeni că este fotografie macro, ci că un obiectiv macro este util.

      2. sorin rusi
        19 septembrie 2012
        Răspunde

        Fara diacritice la numele meu:D…Si ce bine imi sta cu sortul in gat:D

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      two × 1 =

      Ti-ai pierdut parola?

      Autentificare cu F64.ro

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      18 − 3 =

      Ești membru? Loghează-te