• Despre noi
  • Cursuri
    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    750lei 650lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      750lei 650lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Uncategorized

      • Acasă
      • Blog
      • Uncategorized
      • Olympus TG2 – partener de drum

      Olympus TG2 – partener de drum

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Uncategorized
      • Data 12 iulie 2013
      • Comentarii 2 comentarii

      Înainte să citești acest review, poate că ar trebui să știi câte ceva despre mine și ce așteptări am eu de la un aparat foto. Din cele 21 de zile de concediu anuale, 52 de weekenduri și multe sărbători legale, nu stau în nicio zi acasă ci profit de fiecare ocazie ca să călătoresc. De fapt, în ultimul timp, am depășit cu mult cifrele de mai sus. Prin urmare, îmi folosesc tot timpul liber ca să fac exact ce-mi place: să bat România în lung și lat, să iau străinătatea de la un cap la altul, să urc pe munte mai mult decât să cobor, să testez mâncăruri, să intru sub apă, să merg la concerte, să vizitez muzee dar și piețe, să schiez sau să lenevesc pe plajă până începe să usture. Despre toate astea scriu pe TravelGirls.ro din 2011 iar fotografiile sunt o parte foarte importantă a acestui proiect.
      Ca să îmi susțin articolele sau pur și simplu ca să-mi înregistrez cât mai bine amintirile, mă aștept ca aparatul foto ideal pentru mine să fie în felul următor:

      • Ușor de mânuit și de transportat (să nu-mi îngreuneze rucsacul pe munte și să-mi încapă în poșetă în city break-uri);
      • Rezistent la căzături (recunosc, uneori sunt neîndemânatică) și la apă;
      • Rapid – să proceseze într-un timp cât mai scurt fotografiile și transferul;
      • Longeviv – bateria să reziste cel puțin 24 de ore și câteva sute de fotografii;
      • Să recunoască rapid condițiile de lumină atunci când este pe modul Automat;
      • Să aibă multe setări predefinite (Food, Landscape, Night, Portrait etc.);
      • Să filmeze cât mai bine;

      De curând, l-am luat pe Olympus TG2 (varianta roșie!) pentru o săptămână în insula Corfu și l-am pus la treabă. Recunosc, am plecat la drum cu așteptări mici, crezând că-l voi folosi cu succes doar sub apă. Nu mă așteptam să găsesc un aparat complet, perfect pentru călătorii ca mine. Dar s-o luăm pe rând.
      Ce-mi place la Olympus TG2
      Cel mai inteligent și mai rapid mod Auto pe care l-am întâlnit vreodată. Olympus TG2 nu doar că se adaptează condițiilor de lumină și distanță atunci când e folosit pe modul automat dar trece foarte rapid pe modul predefinit potrivit în momentul focusării. Acest lucru nu doar că este foarte util pentru un amator, dar reușești astfel să și înveți despre ce setări ar fi cele mai potrivite în situația respectivă. Acest lucru se aplică și în momentul filmării pe modul Auto. TG2 trece automat, în timp ce filmezi, de la un mod la altul, în funcție de ceeea ce înregistrezi.
      Are multe setări predefinite care sunt de mare ajutor pentru un amator sau pentru un călător care nu are timp ori pricepere să facă setări manuale pentru fiecare situație. Mie mi-au fost foarte utile în Corfu unde am avut ocazia să fotografiez în tot felul de condiții. Din cele 23 de moduri disponibile, m-a amuzat existența celor două pentru animale (Pet: Cat, Dog) pe care deși le-am testat, nu am sesizat diferența. Data viitoare, pândesc mai multe animăluțe.

      pet olympus tg2

      Culori puternice – Partea mai puțin plăcută a travel-blogging-ului este că atunci când călătoresc, în fiecare seară trebuie să descarc fotografiile și să încep să le editez. Cu Olympus TG2 și culorile surprinse în imagini, nu am simțit nevoia să editez nici măcar o fotografie. După câteva crop-uri minore, am încărcat fotografiile imediat pe pagina de Facebook a blogului.

      culori olympus tg2

      Magic filters – fiind o mare împătimită a fotografiilor făcute cu telefonul și editarea lor rapidă cu Instagram, am apreciat foarte mult filtrele magice ale lui TG2  care se aplică în timp real. Practic, deschizi aparatul, treci pe modul Miniature de exemplu, și poți vedea deja

      tiltshift olympus ttg2

      Filmarea cu Magic filters – e prima dată când văd asta la o cameră foto și îmi place la nebunie. Deși durează multicel și ocupă mult spațiu pe cardul de memorie, filmarea pe modul Miniature e preferata mea pentru că oferă un timelapse cu efect tilt shift foarte interesant. De asemenea, poți filma și pe modul Fisheye, Dramatic și altele.


      Macro – TG2 se descurcă foarte bine și în situațiile în care îl pui la treabă cu subiecți mici-mici și colorați, fie că e vorba despre foto sau video. Astfel, pe modul Super Macro, TG2 se poate apropia foarte mult de obiectul fotografiat, îl focusează foarte bine și rapid și crează în jurul lui acel bokeh la care nu te-ai aștepta din partea unui compact. De asemenea, un crab de doar 4 centrimetri devinde un monstru marin atunci când e filmat de aproape. Hehe, a meritat așteptarea să iasă de sub piatră!
      underwater olympus tg2

      Macro sub apă – la asta nu mă așteptam, trebuie să recunosc. Din întâmplare am observat ce bine focalizează TG2 pietrele de pe fundul mării iar m-a făcut să continui să explorez cât mai mult pe sub apă.

      macro underwater olympus tg 2

      Rezistența la șoc și apă – chiar dacă nu i-am testat limitele în acest sens, TG2 nu a avut nicio problemă atunci când a zburat de pe scaun direct pe gresie și nici atunci când a primit câteva valuri cu pietricele și scoici direct în obiectiv, în timpul filmării. De apă nici nu mai vorbesc, timp de o săptămână a intrat zilnic în mare, în piscină unde a făcut sute de fotografii și ore de filmare.

      piscina olympus tg2

      Dimensiune și aspect – recunosc, culoarea roșie m-a cucerit din prima atât pe mine cât și pe partenerii mei de drum. Trecând peste asta însă, TG2 e indeajuns de mic încât să încapă în poșetă, dar destul de solid încât să atârne mândru de rucsacul meu de munte sau se lupte cu peștii colorați din mare.

      GPS – deși nu simt nevoia geo-tagging-ului pentru fotografiile mele și bateria se consumă mai repede atunci când e activ, am simțit utilitatea GPS-ului atunci când îmi arăta în partea de sus a ecranului locul în care mă aflu. Pentru un călător aventurier căruia îi place să iasă din clasicul traseu turistic, acest lucru este foarte folositor.

      Ce nu-mi place la Olympus TG2
      Rotița de schimbare a modurilor este greu de manevrat sub apă. Fiind foarte fin concepută, aceasta este greu de rotit cu mâna atunci când ești în apă. Îmi imaginez că dacă folosești și mănuși atunci când faci scufundări, problema devine și mai pregnantă. Probabil că niște zimți mai proeminenți pe rotiță ar fi eliminat integral această lipsă.

      rotita olympus tg2

      Declanșare greoaie sub apă – mi s-a întâmplat de câteva ori atunci când m-am scufundat să îmi dau seama că nu am făcut câteva fotografii din cauza declanșatorului. Deși puteam să jur că am apăsat butonul până la capăt, după ce am focusat, fotografiile nu s-au înregistrat. Lucrul acesta s-a întâmplat doar în apă și după ce l-am sesizat, am avut grijă să apăs mai tare.

      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

      Procesare lentă pe setări predefinite – atunci când am folosit anumite moduri predefinite (Backlight HDR de exemplu), după declanșare, TG2 procesează fotografia timp de 3-5 secunde, timp în care nu mai poți face altceva.
      Ticăit în timpul filmării – deși am crezut că zgomotul ticăit de fond se aude doar atunci când filmez sub apă, l-am auzit destul de puternic și în filmările pe uscat. Pentru mine, acest lucru nu este o problemă pentru că nu folosesc filmările cu sonor ci le editez și le public cu un alt fundal sonor.
      Fotografii panoramice – ori de câte ori aș fi încercat, tot n-am reușit să fac o panoramă decentă cu TG2. Deși am respectat punctele de lipire destul de bine și am mișcat aparatul cât de corect posibil, imaginile nu s-au lipit sub nicio formă așa cum m-aș fi așteptat.

      În concluzie, după experiența din Corfu cu Olympus TG2, pot spune foarte convinsă că acesta este aparatul care se apropie cel mai mult de nevoile mele de travel-blogger. Chiar dacă mi-ar fi plăcut ca lipsurile de mai sus să nu existe, ele sunt unele cu care aș putea trăi și călători foarte bine. Olympus TG2 este aparatul foto care m-a cucerit la drum lung pentru că e un partener foarte bun de călătorie: înțelegător, rezistent și plin de viață și culoare!

      *mai multe imagini din Corfu aici.
      *niciuna dintre fotografii nu este editată.
       
      Si pentru ca vara asta esti pe val numai cu un aparat foto Olympus… vezi ce oferte avem pentru tine! Click aici.
       
      2138
      Un articol de Narcisa Suruianu
      Echipament utilizat:

      Etichetă:aparat foto compact, Olympus, Review

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Spiritul Înălţimilor - expoziţie de fotografie
      12 iulie 2013

      Următoarea postare

      Castigatorii tombolei "Bani gheata pentru vise trasnite de la F64” - saptamana 1
      12 iulie 2013

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Cum sunt vacanțele alături de un fotograf
      5 februarie, 2020
      demo_image
      Ce faci când un fotograf se îndrăgostește de tine
      4 februarie, 2020
      demo_image
      Review Panasonic GH5, cu Alex Șerban
      6 aprilie, 2017

        2 comentarii

      1. Graian
        18 iulie 2013
        Răspunde

        Orice aparat produce asemenea imagini. Puneti citeva la rezolutie maxima, si atunci mai stam de vorba.

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      eleven − 11 =

      Ti-ai pierdut parola?

      Autentificare cu F64.ro

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      two + 11 =

      Ești membru? Loghează-te