• Despre noi
  • Cursuri
    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

    750lei 650lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      Tura foto wildlife urban în Delta Văcărești, cu Dragoş Stoica

      750lei 650lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Uncategorized

      • Acasă
      • Blog
      • Uncategorized
      • Review Lumix FZ200

      Review Lumix FZ200

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Uncategorized
      • Data 3 decembrie 2012
      • Comentarii 3 comentarii

      Panasonic are lansat pe piata foto modelul bridge Lumix FZ200 care starneste curiozitatea si admiratia oricarui fotograf amator sau profesionist. 

      Dintre principalele sale atuuri pot sa enumar:

      – Senzor CMOS 12mp;
      – Obiectiv Leica Elmarit, de zoom optic 24x (25-600mm)  cu luminozitate constanta f/2.8;
      – Autofocus in 23 de puncte;
      – Ecran 3inch rotativ;
      – Filmare Full HD 60cps, filmare cu redare lenta cu 240 de cadre pe secunda;
      – Fotografiere in rafala cu 12 cps;
      – Iesire pentru microfon extern.
      – RAW, Modul HDR, fotografiere in 3D si multe efecte artistice;

      Lista mai poate continua, iar daca va intereseaza toate specificatiile, puteti accesa acest link.

      Cand s-a anuntat acest aparat si am auzit ca va avea un obiectiv cu zoom de 24x si o diafragma constanta de f/2.8, am zis wow! Sa aiba o luminozitate atat de buna si in zoom maxim prezinta un mare avantaj pentru un aparat foto de tipul lui. Micsoreaza semnificativ riscul pozelor miscate in zoom mare, ajuta la o mai buna separare a subiectului de fundal si nu mai trebuie ridicata sensibilitatea senzorului, adica ISO, pana in valori mari, unde calitatea imaginii scade.

      De acest unic atu pe care il ofera FZ200 – obiectivul Leica Elmarit –  si de altele, am vrut sa ma conving cu ochii mei. Asa ca am iesit impreuna la o plimbare de toamna.

      Nu am folosit cureaua de gat, ci l-am purtat in mana. Liniile aparatului sunt foarte comode, iar greutatea de 588 de grame nu ar fi o povara nici pentru o domnisoara.

      Prima ispita pe care am avut-o a fost sa-i folosesc zoom-ul mare, in diafragma f/2.8. Prin aceasta combinatie, zoom mare si luminozitate, am reusit sa fac un mic fotoreportaj al parcului in care ma aflam, fara sa atrag atentia celor fotografiati.

      In prima poza, in cazul jucatorilor de sah, se poate observa separarea mare de fundal a subiectilor. Zoom-ul mare, de 24x, in combinatie cu diafragma foarte deschisa la valoarea 2.8, au redat acest aspect.

      Focalizarea in zoom mare mi s-a parut destul de rapida. Butoanele de pe care puteti sa schimbati sistemul de focalizare se afla pe obiectiv, in stanga, si pe unul dintre butoanele customizabile, care sunt usor de folosit, chiar in timp ce va uitati prin vizorul electronic.

      Exista insa cazuri in care majoritatea sistemele de focalizare automata pot fi pacalite de contrastul sau geometria din scena.

      In cazul pozelor de mai jos a fost folosit modul Auto AF Single. Asta insemna ca aparatul focalizeaza pe punctele unde gaseste cel mai puternic contrast din imagine. Banca din spatele copiilor i-a venit de hac autofocusului datorita linii orizontale, care au fost mai usor citite de punctele senzorului de autofocus, acestea fiind construite, in marea majoritate, sub forma de linii verticale.

      In poza a doua, am reusit focalizarea pe copii. Am ales un punct de sus al autofocusului, am incadrat fara banca, iar apoi focalizand si tinand focusul blocat pe copii, am recompus cadrul. FZ200 iti pune la dispozitie aceste tipuri de control. Lucrul care m-a deranjat a fost faptul ca trebuie apasate doua butoane ca sa se mute punctul de focus, ceea ce poate fi putin dificil.

      Focalizarea face fata si in cazul subiectilor rapizi. Am selectat modul de focalizare AF-Continuu, recomandat pentru cadrele cu subiecti dinamici, iar masinuta electrica n-a mai avut nicio sansa de „scapare”. Ei bine, nu mi-a iesit din prima, dar in aceste cazuri si DSLR-urile mai rateaza, acest tip de fotografiere avand un procent de reusita de 100%, imposibil de realizat.

      Cromatica obiectivului mi-a placut mult, fiind una viu colorata si contrastanta, avand niste tendinte de a satura rosul. Detaliile oferite de obiectiv sunt caracteristice standardului Leica, oferind optica de top in ceea ce priveste gama superzoom. Aberatiile cromatice sunt prezente intr-o mica masura, in f/2.8, dar in cantitate neglijabila. Un ochi perfectionist, deranjat de ele, ar  putea fi impacat doar cu un Leica V-lux4, care urmeaza sa fie o versiune branduita a Panasonicului, cu cateva diferente precum: firmware-ul, cateva functii minore si un obiectiv mai bine tratat la aberatii cromatice. Toate acestea, insa, la un pret poate chiar dublu.

      In ultima perioada, poate cel mai pretentios criteriu, cand vine vorba de alegerea din randul specificatiilor aparatelor de fotografiat, este sensibilitatea senzorului (ISO). Aceasta ne arata cat de receptiv este senzorul la lumina. Panasonic FZ200 poate urca ISO, din valoarea 100, pana in 6400. Calitatea imaginii descreste la orice aparat atunci cand valoarea sensibilitatii urca. Pentru un aparat compact cu o dimensiune mica de sensor, 1/2.3″ inch, Panasonic Fz200 a indraznit sa ma convinga in ceea ce priveste calitatea, avand printre cele mai bune performante pe lumina scazuta din gama lui. Daca se trece de pragul ISO 1600, calitatea descreste seminificativ. Datorita luminozitatii obiectivului, insa, nu prea o sa aveti motive sa ajungeti in praguri de 2500 sau 3200.

      De data aceasta am ales ca locatia centrul Bucurestiului, iar ca subiecti – trecatorii. Modul de fotografiere a fost cel de prioritate de timp, pentru a putea decide daca vreau ca subiectii sa-mi iasa in miscare sau nu.

      Nu in ultimul rand, tin sa arat ce inseamna un zoom de 24x prin aceste doua cadre. Mi se pare un zoom suficient de mare pentru versatilitate si indeajuns de mic pentru a pastra calitatea optica a obiectivului.

      Mi-a placut la el flexibilitatea pe care o ofera prin obiectivul luminous de 24x si ecranul rabatabil. Calitatea imaginilor raportata la gama lui, prezenta formatului RAW si usurinta prin care se poate lucra cu el avand controale foarte intuitive, ce pot fi customizate cu aproape toate functiile.

      Nu mi-au placut momentele in care raspundea un pic mai greu la schimbarea parametrilor din modurile manuale, asta se poate datora obisnuintei mele cu timpul rapid de raspuns al propriului Dslr. Procesare imaginilor, dupa ce s-a folosit fotografierea in rafala cu 12 cadre pe secunda, dureaza 10-12 secunde, timp in care aparatul „scrie” pe card datele (a fost folosit card cu viteza de scriere de 15mb/s).

      Panasonic Lumix FZ200 este un aparat care se poate adresa oricarui tip de fotograf, de la cei care nu vor sa care echipament mult dupa ei, cei ce vor sa invete mai mult despre fotografie, cei care fac poze pentru familie, cei care nu vor sa investeasca bani in obiective pentru dslr, pana la acei fotografi profesionisti care vor sa aiba un aparat de rezerva.

      Un articol de Catalin Scarlat, consultant F64

      Echipament utilizat:

      Etichetă:bridge, Panasonic, Review

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Review Sony Alpha 99
      3 decembrie 2012

      Următoarea postare

      Castigatorii promotiei "Alege-ti gadgetul preferat Sony"
      3 decembrie 2012

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Cum sunt vacanțele alături de un fotograf
      5 februarie, 2020
      demo_image
      Ce faci când un fotograf se îndrăgostește de tine
      4 februarie, 2020
      demo_image
      Review Panasonic GH5, cu Alex Șerban
      6 aprilie, 2017

        3 comentarii

      1. ion
        3 decembrie 2012
        Răspunde

        Multumesc pentru rezolvarea sugestiei de la un precedent review in care va rugam sa treceti si setarile de baza pentru efectuarea pozelor.Sfaturile din acest review pe mine ma ajuta mult desi am un alt aparat dar stiu ca legile opticii sunt aceleasi indiferent de nationalitate,varsta,sex,religie,anotimp.Nici cel mai bun profesionist (tehnician) carcotas nu-mi poate lua bucuria unor teme care sa ma impresioneze.Un bun tehnician nu este neaparat si un bun artist!

      2. pikchiu
        3 decembrie 2012
        Răspunde

        Profesorul meu de optica ne spunea ca aceasta din urma e cea mai grea materie, pentru ca optica fiecarui individ difera. 🙂

      3. Alexu
        23 mai 2013
        Răspunde

        In ce parc au fost facute pozele?

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      two × 5 =

      Ti-ai pierdut parola?

      Autentificare cu F64.ro

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      six + 19 =

      Ești membru? Loghează-te