Sigma 200-500mm aka Super Bigma
Sigma 200-500mm, cel mai scump obiectiv vîndut în România, e la F64
Dacă ar fi să ne lăudăm, am spune că suntem singurul magazin din România care deţine un obiectiv Sigma 200-500mm. E cel mai scump şi e ceva mai ieftin decât ultima dată când l-aţi văzut pe site. Costă “doar” 78.599 lei, de la 100.332 de lei, cât era preţul vechi. Adică e cu 20% mai ieftin, pentru cine are bani să-l cumpere.
Deocamdată, ne jucăm cu el în showroom, pentru că nu-I chiar de ici, colea, să-l plimbăm în spate. Nu că ar fi greu, are numai 15,7 kilograme, cam cât un rucsac cu care pleci la munte pentru vreo două săptămâni. Este, la propriu, imens, chiar dacă 72 de centimetri lungime pare puţin. Lentila din faţă are un diametru, dacă ne permiteţi, cât capul unui om. De exemplu, al lui Igu – şi avem fotografia care să demonstreze lucrul ăsta.
Ar trebui să vă povestim mai multe despre el, dar e suficient să spunem că este f/2.8, vine la pachet cu un convertor 2x ce dublează distanţa focală (400-1000mm, cu f/5.6) şi că e nemaipomenit pentru orice fotograf sportiv sau de wild-life. De exemplu, este “tunul” ideal pentru orice fotograf de la National Geographic. Şi, desigur, pentru orice fotograf sportiv care vrea să-l facă potrete lui Messi în timp ce mai trimite o minge în plasa porţii adversarilor Barcelonei.
De fapt, trebuie să spunem mai multe. Pentru o mai bună înţelegere a acestui obiectiv, trebuie reţinut că, atunci când a fost lansat, a fost considerat cel mai rapid 500mm din lume pentru fotografie convenţională. Ca să vă faceţi o idee, focusul şi zoom-ul se fac prin intermediul unui motor ce funcţionează cu ajutorul unei baterii reîncărcabile. O baterie Litiu-Ion, vorba producătorului, built-in (BP-21, dacă interesează pe cineva detalii de acest tip).
Şi dacă tot vorbim de producător, Sigma îl recomandă inclusiv pentru astrofotografie, dar şi pentru portrete. Şi pentru asta, adaugă detalii precum sticla SLD (Special Low Dispersion) şi încă trei elemente ELD (Extraordinary Low Dispersion).
Este, la propriu, un “monstru”, disponibil atât pentru monturi de Canon, cât şi de Nikon (şi, desigur, Sigma). Ar fi de prisos să mai spunem că, la dimensiuni de lansator de rachete şi la greutatea unui câine de talie medie, nu poţi să-l foloseşti decât pe un trepied cât mai rezistent.
Pentru că, nu-i aşa?, nu ne permitem chiar toţi să-l cumpărăm cu banii jos, dar ne descurcăm cu nişte rate… rata lunară e ca mărunţişul alocat pentru seminţe, doar 5.240 de lei. Să ne comandăm fiecare câte două, să avem şi în caz că se zgârie lentila pe drum.
Glumim noi, dar să ştiţi că puteţi să-l testaţi la etajul întâi al showroom-ului nostru din Bd. Unirii nr. 45. Pentru că e o idee mai greu să-l montăm pe aparat, am decis să procedăm invers: am montat aparatul pe el. De data asta, chiar nu mai facem grlume: am pus un Canon 5D mark III pe el şi vă aşteptăm să vă testaţi imaginaţia – cu atenţie, totuşi – în magazin, fotografiind celălalt capăt al showroom-ului.
5 comentarii
L-am vazut si m-am jucat un pic cu el….doar un cuvant: impresionant!
Din cate stiu eu, asta era obiectivul preferat al lui Chuck Norris.
Chuck Norris nu are nevoie de obiectiv !
Detin 3 obiective Sigma 200-500 f/2.8, cate unul in fiecare balcon. In anul 2035, pe 30 Februarie, voi publica albumul de succes "Vecini – Portrete Neverosimile de Cartier". Prefata: Chuck Norris (nota: Chuck Norris nu va scrie nimic "fizic", prefata va fi individualizata si se va scrie singura, conform gandurilor lui Chuck, pentru fiecare cititor/cititoare, atunci cand acesta/aceasta vor deschide pentru prima data albumul). Cheers! 😀
poate fi purtat la gat ?
sa vada lumea "scula" ai !!!