• Despre noi
  • Cursuri
    Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

    Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

    1.450lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

      Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

      1.450lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Editorial

      • Acasă
      • Blog
      • Editorial
      • Sigma 70-200mm în Noua Zeelandă

      Sigma 70-200mm în Noua Zeelandă

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Editorial, FOTO, Obiective foto dSLR, Povesti Foto, Review
      • Data 27 martie 2017
      • Comentarii 1 comentariu

      Când te gândești la Noua Zeelandă, te gândești la peisaje superbe, la munți și văi, ghețari și un loc foarte izolat. Un loc perfect pentru Sigma 70-200mm, companionul nostru în această călătorie. Ne doream de foarte mult timp să ajungem în acest “colț” izolat al planetei și după un preț extraordinar pentru biletele de avion și 2 zboruri de câte 12 ore am pășit pentru prima oară in “paradis”, după cum spun mereu localnicii.

      Am petrecut puțin peste 2 săptămâni și jumătate în aceste locuri superbe și planul a fost stabilit de la bun început: road trip pe ambele insule, pentru a putea vedea cât mai multe locuri și profita la maxim de timpul petrecut în Noua Zeelandă.

      Am început cu 2 zile în Auckland, pentru acomodarea cu diferența de fus orar de 12 ore. Cum am ieșit din aeroport, am apreciat clima absolut minunată. Ajunsesem în locul cu pricina spre sfârsitul verii în emisfera sudică și temperaturile întalnite au fost în medie, de 22-25 grade, cu excepția a 2 zile cu puțină ploaie, am avut parte de soare și  de o vreme superbă.

      După cele 2 zile petrecute în Auckland, am zburat o oră și jumătate către Christchurch de unde avea să înceapă aventura pe insula sudică. Mașina inchiriată, bagajele urcate în portbagaj – startul roadtrip-ului pe insula sudică, unde am parcurs aproape 2600 km în cele 7 zile petrecute acolo. Pentru că știam că Noua Zeelandă va fi o destinație în care vom avea parte de peisaje spectaculoase, ne-am pregătit din timp echipamentul foto pentru a fi siguri că vom acoperi o plajă cât mai largă de situații de fotografiere.

      noua zeelandă

      Uitându-ne prin trusa foto, ne-am dat seama că vom avea nevoie și de un obiectiv cat mai versatil, care să acopere cât mai multe și știam ca un obiectiv tele mai scurt va fi perfect pentru acest lucru. Astfel ca prietenii de la F64 ne-au ajutat cu poate cel mai râvnit și potrivit obiectiv din această plajă focală și anume Sigma 70-200mm. Când ne-au spus că vom avea parte să-l testăm am fost foarte încântați, deoarece se potrivea perfect și cu fotografia de portret pe care o facem uneori pentru blogul nostru.

      Traseul nostru pe insula sudică a presupus în primă fază traversarea insulei de pe coasta de vest pe coasta de est, de unde am pornit înspre sud, pentru a vedea ghețarii Franz Josef și Fox Glacier. De acolo am pornit și mai în sud, spre fiordul Milford Sound, una dintre atracțiile principale ale insulei sudice. Mai departe am ajuns în Queenstown, un oraș absolut superb, colorat și plin de viață. De aici aveam să urcăm înspre nord în cateva zile, către Mount Cook, cel mai înalt munte din Noua Zeelandă. După Mount Cook, drumul ne-a dus către Christchurch, de unde am plecat înapoi pe insula nordică, după o săptămână unde am avut parte de peisaje superbe și drumuri spectaculoase.

      Ca “partener” de drum, Sigma 70-200mm F2.8 este poate cel mai potrivit în materie de distanță focală, dovada stând în faptul că a stat pe body-ul nostru aproape toată săptămâna, uitând aproape de Canon 50mm F1.4 pe care îl folosim de obicei. Obiectivul a fost folosit împreună cu un Canon 6D, un full-frame de excepție pentru prețul lui, cu care s-a împăcat foarte bine.

      De la început trebuie să precizez că din cauza diafragmei de 2.8, obiectivul este mai greoi, avand în vedere sticla din compoziție. Ca și construcție, obiectivul pare foarte bine pus la punct, corpul fiind metalic și inspirând încredere și robustețe. Singurul minus pe care l-am sesizat imediat a fost inelul de focus cam subțire, dar cu acest lucru te poți obisnui. La 1430g, nu este ușor și împreună cu 6D-ul ajunge la puțin peste 2 kg. Având în vedere mărimea obiectivului, recomand transportul lui într-un rucsac foto dedicat. La capitolul construcție și usurință în utilizare, trebuie să mentionez că inelul de trepied este foarte aproape de corpul obiectivului, pentru cei care obișnuiesc să țină obiectivul de acel inel.

      M-a uimit viteza de focalizare – este aproape instantanee pe un body ca 6D, mult mai rapidă decât la Canon 50mm F1.4 de exemplu. Tot la capitolul focalizare, m-a bucurat enorm faptul că focusul se făcea exact unde îl voiam, fără back/front focus și cu foarte puțin focus hunting (acela doar în situatiile mai grele, unde focusul trebuia făcut peste mai multe planuri). Obiectivul este sharp începand chiar de la F2.8, aceasta fiind și diafragma în care l-am folosit 90% din timp. La finalul distanței focale, 200mm, obiectivul este puțin soft la F2.8, recuperând foarte bine începând cu F4.

      Pe insula Nordică am avut parte de încă o săptămână plină, un nou road trip, concentrat mai mult pe partea centrală a insulei. Unul din “highlight-urile” excursiei pe insula Nordică a fost vizita la Hobbiton village, locul unde s-au filmat scene din Lord of the rings și The Hobbit. Tot pe insula Nordică am avut parte și de 2 zile de relaxare la plajă, pe coasta vestică, unde peisajele au fost de-a dreptul superbe. Cu această ocazie am avut parte și de prima “întalnire” cu oceanul Pacific.

      Un mare plus al obiectivului Sigma 70-200mm a fost faptul că este foarte potrivit pentru portrete. DOF-ul produs este exact cum trebuie și obiectivul reușește o separare foarte placută a subiectului de fundal.

      All-in-all, obiectivul Sigma 70-200mm F2.8 a fost un partener de încredere în această excursie și s-a descurcat în toate situațiile în care a fost folosit. Este un obiectiv versatil, care poate fi folosit într-o multitudine de situații foto și pretul îl face foarte atractiv în comparație cu obiectivele dedicate Canon/Nikon din aceeași plajă focală și cu aceeași diafragmă

      Plusuri Sigma 70-200mm

      • Focalizare foarte rapidă și precisă
      • Diafragma 2.8 pe toată plaja focală
      • Construcție metalică
      • DOF plăcut

      Minusuri Sigma 70-200mm

      • Soft la 200mm, F2.8

      Articol și fotografii de Andrei Ciuchilan.

      Etichetă:andrei chiuchilian, Canon, dslr, lord of the rings, noua zeelandă, obiectiv dslr, obiectiv foto, Review, sigma 70-200, the hobbit

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Drepturi de autor - Ce așteptări pot avea fotografii de la reforma UE?
      27 martie 2017

      Următoarea postare

      Prima cameră foto și poveștile angajaților F64
      28 martie 2017

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Ce trebuie să știi dacă te îndrăgostești de un fotograf
      3 februarie, 2020
      demo_image
      Vezi ce îți rezervă astrele de Ziua Internațională a Fotografiei
      17 august, 2019
      demo_image
      Review Olympus M.Zuiko Digital 25mm
      12 aprilie, 2017

        1 comentariu

      1. Schmitza
        28 martie 2017
        Răspunde

        Ce-nseamnă să știi să faci poze și să ai și cu ce. Mi-a plăcut și mie experiența din Noua Zeelandă pe care am avut-o acum 7 ani. Dar parcă amintirile mele nu-s atât de wow ca alte tale. Superbeeeeeeeeeee! Sunt tare recunoscătoare pentru acest refresh!

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      Ti-ai pierdut parola?

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      Ești membru? Loghează-te