WEBINAR GRATUIT

Obiective de portret și compoziție

cu Luiza Marinaș

11 noiembrie, ora 19:00

Despre eveniment

Vrei să știi mai multe despre fotografia de portret? Joi, 11 noiembrie, ora 19 te așteptăm LIVE la un webminar gratuit dedicat portretului și compoziției. Povestim despre obiective de portret și elemente de compoziție, despre cum pot influența obiectivele compoziția, greșeli de evitat, idei și sfaturi pentru compoziții creative, plus multe alte lucruri interesante.

E greu de crezut, dar fiecare fotograf pe care îl admiri a fost exact pe drumul pe care încerci să pășești acum. Fiecare dintre noi ne-am găsit în momentul în care aveam foarte mult de învățat (nu te lăsa păcălit, tot timpul vom avea foarte mult de învățat) și nu știam de unde să începem. Este chiar simplu, începi prin a citi manualul aparatului de fotografiat, a-ți cunoaște bine echipamentul și ce poți face cu el, și apoi înveți compoziție. Tocmai despre asta vorbim joi, 11 noiembrie, alături de Luiza Marinaș și Sony.

Speaker

Luiza Marinaș

Luizei îi place să colecționeze amintiri. Locurile pe care le-a vizitat și oamenii cu care a făcut cunoștință de-alungul timpului au format-o ca om și i-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul. Luiza este atrasă de fotografia fine art, conceptuală , portretistică, fotografia documentară și de călătorie. A început să fotografieze în 2007, când a decis să surprindă în imagini locurile în care călătorea în acel moment. Dar fotografia de călătorie nu a fost suficientă, așa că a început să se provoace cu diferite proiecte. Așa a început o frumoasă călătorie în lumea fotografiei fine art și conceptuală. A călătorit și a fotografiat oameni și locuri din România, Mongolia, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și multe altele.

Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum Geographic, Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine, Dodho și Vogue Italia. Luiza spune ca fotografia a ajutat-o să cunoască numeroase locuri, oameni, culturi, obiceiuri să se cunoască pe ea. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală au dus-o într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar ea simt să rămână un explorator fidel incurabil al acestui târam.

Agenda evenimentului

  • Cum să compui perfect un subiect în cadru fotografic
  • Ce includem și ce excludem din fotografiile noastre la nivel de compoziție
  • Rolul obiectivelor în compoziție
  • Avantaje și dezavantaje ale diverselor focale în portret
  • Puterea de a atrage atenția cu ajutorul compoziției. Liniile și rolul acestora în direcționarea privirii
  • Care sunt trucurile pe care le poți folosi în compoziție pentru a crea imagini cu impact
  • Greșeli comune în fotografia de portret și cum pot fi evitate

Produsele despre care vom discuta în webinar

Sony 50mm F1.8 Obiectiv Sony FE
Sony 50mm F1.8 OSS Obiectiv Sony E
Sony 50mm Obiectiv Foto DSRL f/1.4 Carl Zeiss Planar T* ZA SSM
Sony 50mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.2 GM FE E-mount
Sony 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 pentru Sony FE
Sony 85mm F1.4 GM Obiectiv Sony FE
Sony FE 135mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 GM
Sony 70-200mm F2.8 OSS GM Obiectiv Sony FE

Te așteptăm cu drag la eveniment, să povestim despre obiective de portret și elemente de compoziție, despre cum pot influența obiectivele compoziția, greșeli de evitat, idei și sfaturi pentru compoziții creative, plus multe alte lucruri interesante !