Ai nevoie de feedback in fotografie? Evaluare de portofoliu 1:1 cu Vlad Eftenie

Avatar utilizator

incepand cu 16 lei/luna prin

avans pe gustul tau
300lei
Poza curs Vlad Eftenie

Evaluarea de portofoliu este un pas important pentru orice pasionat de fotografie. Descopera-te in noi perspective si afla cum si ce poti imbunatati la imaginile tale!

Evaluarea imaginilor fotografice reprezinta o etapa la fel de importanta precum cele de pregatire a incursiunilor si de fotografiere propriu-zisa. Prin evaluare fotograful se reintalneste cu sine in fata produsului cautarilor, a evaluarilor constiente, spontane sau intuite, a reactiilor, a aflarii momentului de gratie, a consumarii prin dizolvarea emotiei in produsul final, imaginea. 

Cum definim o “imagine buna”? Care sunt imaginile valoroase dintr-o serie realizata si cum pot fi ele identificate? Cum putem fi siguri ca o anumita imagine va avea impact vizual? De ce o anumita imagine ne place noua dar nu si altora? Sau mai mult, de ce o imagine care noua nu se spune nimic trezeste reactii vii din partea altcuiva? Multiple dileme pe care nu le poate ocoli absolut niciun fotograf care isi evalueaza munca sau privitor care incearca sa descifreze mesajul criptat prin imagine.

Critica imaginii presupune corelarea a patru etape succesive reprezentand descrierea imaginii, interpretarea sa, evaluarea si teoretizarea informatiilor revelate. Pentru intelegerea imaginii trebuie ridicata o suma intreaga de intrebari precum: “Ce se vede in imagine?”, “Despre ce este vorba?”, “Ce reprezinta sau exprima?”, “Ce inseamna pentru autor?”, “In ce context a fost realizata?”, “Care este scopul sau?”, “Ce problematica deschide?”, “Cum ne influenetaza modul de a privi?”.

 

Ce presupune?

Asadar, ne propunem sa analizam “Ce se vede?” si sa identificam valoare acolo unde exista prin aspecte care tin de zona “palpabila”, denotativa, explicita a imaginii fotografice, ca abordare, dar si pe filon compozitional. 

Se va analiza in egala masura “Ce se simte?” prin aspecte care tin de planul subiectiv, conotativ – precum sens, semnificatie, simboluri, emotie, atitudine, reactie.

Vom incerca sa iluminam valorile care pot fi urmarite in evaluarea imaginii si in stabilirea impactului sau, dar si modul in care se poate alcatui coerent o serie de imagini dupa reguli ale discursului vizual narativ.

In cazul in care ai deja una sau mai multe serii ori un proiect finalizat sau au o colecție de teme despre care ai dori feedback, vom face punctual asta.

Informatii importante:

 • O sesiune de evaluare se desfasoara pe o durata de 2 ore.
 • Genuri fotografice dedicate: Street/Urban/Arhitectura.
 • Sesiunea de feedback si q&a se va desfasura prin WebinarJam , vei primi toate detaliile pe email.
 • Programul şi link-ul de zoom pentru intalnire le vei primi pe e-mail dupa ce ai  achitat taxa de participare si s-a agreat ziua si ora sesiunii de feedback.
 • Inscrierile se pot face pana la data de 10 a fiecarei luni.
 • Fiecare participant va trebui sa isi pregateasca o selectie de 15-20 de imagini pe care sa le incarce in avans, in platforma https://academia.f64.ro/, in contul sau (revenim cu detalii dupa inscriere).
 • Ulterior, vei avea acces permanent la un grup de Facebook dedicat comunitatii lui Vlad.
 • Termen de plata curs: 7 zile din momentul inscrierii comenzii.
 • Inscrierile se pot face pana la data de 10 a fiecarei luni.

Informații

 • Teme abordate 0
 • Chestionare 0
 • Durată 2 ore
 • Nivel Toate nivelurile
 • Elevi 2
 • Evaluări Da
 • Cursantul va propune o serie de 15-20 de imagini (fie de sine statatoare, fie o serie cu o tema si o unitate vizuala si stilistica).
  Nu există articole în această secțiune
Vlad Eftenie

DR. ARHITECT, PHOTO STORYTELLER & COACH

Arhitect, lector Dr. la Univ. de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, titular al cursului de fotografie de arhitectura/urban, autor a numeroase expozitii foto in tara si strainatate, castigator in cadrul Sony World Photo Awards 2014, initiator de workshopuri de fotografie street/urban, autor de articole de teorie si estetica fotografica, autor al conceptului “moment de gratie” in fotografia de strada. Colaborari constante cu branduri foto precum Nikon, Canon, Olympus, Panasonic si cu brandul de telefoane mobile Huawei.

Review

Evaluare medie

0
0 review-uri

Evaluare detaliată

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

incepand cu 16 lei/luna prin

avans pe gustul tau
300lei

Lasă-ne un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *