5 accesorii pentru telefonul tău de care probabil nu știai
Sunt sigur că deja ați auzit de celebrele selfie stick-uri , lentile de conversie pentru camera telefonului, huse, ceasuri deștepte sau suport pentru mașină, toate ca accesorii pentru tableta sau telefonul tău dar știai de acestea?
#1 Google Chromecast. Multă lume discută în ultima perioadă de televizoarele cu sistem Android, practic o tabletă imensă la care te uiți de obicei când joacă Real Madrid cu Barcelona. De asemenea, multă lume dorește să treacă de la minunatul televizor pe care îl au deja la un astfel de sistem. Întrebarea este dacă merită iar atâta timp cât poți folosi acest mic gadget de la Google, răspunsul ar fi simplu: nu. Sunt device-uri pe care le ai deja, cum ar fi televizorul, telefonul sau tableta. Trebuie doar să le pui în legătură.
Chromecast este un media player digital cu HDMI și Wi-Fi cu ajutorul căruia puteți rula conținut video direct de pe internet, pe care îl selectați cu ajutorul aplicațiilor instalate pe telefon sau tabletă.
Mai mult, există opțiunea de mirroring – practic tot ce apare pe micul ecran acum poți vedea și pe marele ecran.
Dacă ai prieteni noi în vizită și nu dorești să le spui parola de wi-fi deoarece nu conține cel mai creștin mesaj nu este nicio problemă deoarece există funcția Guest mode de conectare directă.
În continuare ți se pare o idee bună să iei un televizor cu Android? Chromecast-ul costă doar 249 de lei, așa că de diferență îți poți lua o cameră de acțiune, mergi cu cei mai buni prieteni la mare, filmați toată distracția, apoi urmăriți totul direct pe televizor! Cu ocazia asta putem sugera și un slogan: Save money. Make memories! 🙂
Gadget-ul poate fi folosit cu telefoane sau tablete Android, Iphone, Ipad sau Windows laptop. Mai multe detalii poți găsi aici.
#2 Hama Basic Wi-Fi este un cititor USB wireless pentru tablete și telefoane. Asta înseamnă mai exact că putem atașa acestui device, prin portul USB, diferite medii de stocare urmând ca el să emită semnal wireless pentru transferul informațiilor către o tabletă sau telefon. Îl putem conecta la un calculator sau chiar la un hard extern pentru a avea acces direct la imaginile pe care dorim să le “share-uim”. Cred că este foarte util atunci când: nu avem un aparat cu Wi-fi, nu vrem să dăm banii pe un card cu Wi-fi și avem un cititor de carduri. Cu acest device poți lua pozele pe care tocmai le-ai făcut pe cardul tău CF și să le împarți instant cu cei care îți urmăresc blogul sau pagina de facebook.
Pentru a-l putea utiliza trebuie să descarci gratuit aplicația Wi-Fi Data Reader Basic (Hama, te rugăm să găsești o scurtătură pentru acest nume) unde poți vedea, organiza, căuta și trimite pozele tale preferate.
Există și un alt accesoriu asemănător: Kingston MLW221 .Dacă dorești să știi ce are în plus și care sunt lacunele față de Hama Basic Wi-fi lasă-ne un comment și revenim cu un răspuns imediat.
#3 IRIScan Book 3 Executive este un scanner portabil pe care îl poți lua oriunde cu tine. Foarte util pentru documente sau contracte scrise de mână ce trebuie digitalizate sau pentru cărți rare ale căror pagini vrei să le împărtășești și cu alții. Poți scana cu ușurință pagini din vechile cărți de bucate ale mamei sau scrisorile primite de pe front de bunica. Totul la o rezoluție maximă de 900 dpi. Printr-o singură trecere poți scana o coală A4 și ai posibilitatea de a alege varianta color sau alb-negru. Documentele scanate se salvează în format Jpeg sau PDF în memoria internă. Există și posibilitatea de a adăuga un card microSDHC de până la 32Gb. Prin conexiunea Wi-Fi putem scana și apoi trimite direct prin e-mail, rețele de socializare sau către Cloud documentul abia scanat la rezoluție maximă sau direct cu un stick cu microusb . Totul fără a fi necesar să îl conectăm la un calculator. M-aș mira dacă acest tip de produs nu a fost prezentat în vreun film din seria James Bond în momentul în care, în laboratorul MI6, i se arătau acestuia gadgeturile care îl vor ajuta să termine cu succes misiunea.
Și lucrurile nu se opresc aici. Cu ajutorul aplicației Readiris este permisă și convertirea zonelor de text din documentele scanate în zone complet editabile Word sau Excel.
#4 Shutter ball – În afară faptului că este un gadget cool, Shutter ball-ul ne permite declanșarea telefonului prin bluetooth de la o distanță de minim 30m. Noi l-am testat afară și a declanșat chiar și la o distanță mai mare de 100m, functionând fără probleme, iar în interior semnalul a trecut prin pereți ca un wrecking ball cu Miley Cyrus cu tot. Pentru a putea fi folosit este nevoie să iei dintr-un app store aplicația: ShutterPanorama sau pe scurt SB01. Poate declanșa mai multe telefoane simultan iar bateria are o durată de viață de 5 ani dacă facem 100 de declanșări pe zi. Vine în diferite culori și poate fi prins de orice gaică de la blugi sau curea de rucsac.
#5 Rode SmartLav – este o lavalieră ideală pentru interviuri simple sau dinamice unde doriți ca microfonul să fie cât mai discret. Are o calitate foarte bună a sunetului și se conectează la smartphone sau tabletă prin intermediul unui jack de 3.5mm . Există și posiblitatea de a conecta acest gadget și la un reportofon sau linie radio prin intermediul adaptorului Rode SC3 de o foarte bună calitate, care în stilul lui Jay-Z, este placat cu aur.
Aplicația este foarte utilă în primul rând pentru că putem transmite instant informațiile înregistrate prin intermediul e-mailului, soundcloud sau dropbox și putem face editare direct, putem tăia înregistrarea, putem adăuga efecte iar dacă vrem să vedem cum am suna ca Darth Vader putem modifica și pitch-ul. Dezavantajul este că funcționează doar cu IOS.
Știi și alte accesorii de care noi probabil nu știm? Dacă da, te rugăm să ne spui, întucât vrem să aflăm cât mai multe!
Bonus:
BubblePod Stand este un suport rotativ care ne ajută să obținem imagini panoramice la 360 grade. Pentru a putea fi folosit trebuie instalată aplicația “bubblepix” pe care o poți găsi în App Store, Google play și chiar BlackBerry World. Este foarte ușor de utilizat, practic fixăm aparatul în suportul de cauciuc, deschidem aplicația, apăsăm shutter-ul,apoi în 3 secunde apăsăm butonul care face bubblepod-ul să se miște. Există chiar o comunitate de bubblepodisti, să le spunem așa, în interiorul aplicației, unde poți vedea panorame făcute de oameni din toate regiunile globului.
Cel puțin în Google Play aplicația are un rating scăzut iar cât timp am testat-o s-a blocat de câteva ori, ceea ce este destul de enervant. În schimb sunt încântat de rezultatul final, o panoramă care se face singură!
Un alt accesoriu util dacă faci imagini de interior sau dacă lucrezi în imobiliare este lentila Bubblepod Wide Ange Lens, ce ne oferă un unghi de cuprindere de120 de grade, făcând panorama și mai spectaculoasă.
1 comentariu
Un adaptor USB OTG (USB On-the-go) + un cititor de card permite transferul simplu al fotografiilor (și nu numai) în memoria internă a unui telefon Android. Dacă telefonul are o memorie generoasă, poate fi folosit ca dispozitiv de backup, sau, indiferent de capacitate, se pot publica rapid, prin intermediul telefonului, fotografiile făcute cu DSLR-ul