Cu Sigma 150-600mm C pe circuit
Cunoasteti senzatia aceea cand mergeti la un eveniment sportiv si cei profi au tunurile expuse? Iar voi va simtiti ca un fotograf incepator, chiar daca deja aveti experienta de 10 ani in fotografie? Ei bine, uite cum Sigma 150-600mm a schimbat situatia!
Sa va povestesc pe scurt … Sunt fotograf si visez de multa vreme la un super tele, dar niciodata nu m-am gandit ca o sa imi permit un super tele de brand Nikon /Canon, asa ca am ramas initial doar cu dorinta. Sigma a schimbat situatia, iar dorinta mea de a avea un super tele pentru evenimentele sportive, si nu numai, s-a indeplinit.
Sigma este al treilea mare brand in ale obiectivelor foto, daca ma intrebi pe mine. Tin minte primul contact cu un obiectiv Sigma de 150mm, care m-a dat pe spate si nu era vorba de un Sigma ART.
Sigma ART pentru mine este cireasa de pe tort si am ajuns sa detin deja 2 astfel de obiective, Sigma 150mm, respectiv Sigma 35mm. Dar nu voi povesti acum despre ele, fiind momentul lui Sigma 150-600mm, un supertele ideal pentru evenimentele sportive.
Mi-a placut asa:
- pret uau
- raport calitate-pret: dublu uau
- greutate foarte buna (e undeva acolo intre a fi greu si prea usor, chit ca multa lume zice ca ai nevoie de monopied sau un trepied cu ghimbal; daca ai putina forta sau ambitie merge si fara, intrucat Sigma are un sistem de stabilizare bun, iar materialele din care e constuit obiectivul sunt serioase, se simte calitatea si experienta celor de la Sigma)
- redare excelenta a culorilor
- aberatii cromatice minimale
- un obiectiv extrem de versatil
Hai sa mentionez si de inelul de zoom, care are o cursa mai lunga si necesita putin antrenament, dar dupa 10 zoomuri, sigur te obisnuiesti.
Vreau sa spun ca 50% din timp am utilizat lentila pe un Nikon D800 si restul pe un batran Nikon D3s, iar sistemul de focalizare nu nu m-a dezamagit deloc. Ma asteptam sa fie un sistem lenes si care sa dea rateuri, am ramas insa placut suprins sa observ cat de rapid si precis este.
Hmm … sa nu uit de aceea senzatie cand prinzi parasolarul pe obiectiv … Ma simteam ca un adevarat PRO 🙂 Pana de curand nu am inteles la ce era buna aceasta tehnica, desi am observat ca marea majoritate a fotografiilor care detin tunuri asta fac. Eh, uite ca va dezvalui eu secretul in cazul in care nu stiati de el. Miscarea obiectivului si urmarirea subiectului este mai precisa atunci cind se face din doua puncte – lentila sau parasolar si bodyul aparatului. Daca folosim doar o mana pe body, miscarile noastre vor fi prea agresive si destul de imprecise, iar uitandu-te prin vizor poti avea senzatia ca ametesti.
Vreau sa mentionez ca acest obiectiv Sigma 150-600mm este unul excelent pentru amatori, dar si pentru profesionisti, chiar daca are si dezavantaje, fiind F/5-6,3. Oricum, pentru un fotograf bun, acest lucru nu este neaparat un impediment. Intradevar, luminozitatea ‘’mica’’ incepe sa se resimta pe inserate, mai ales daca e si innorat sau deja lumina ambientala este slaba, dar hai sa fim seriosi, cite evenimente sportive cu motor se tin seara?
Acestea fiind spuse, va las in compania fotografiilor de pe circuit:
Un material si fotografii de Cherestes Janos-Csaba.
Etichetă:fotografia de sport, Sigma, Sigma 150-600mm