Distracție în apă cu Panasonic Lumix DMC – FT30
Vacanțele nu ar mai fi la fel fără pozele superbe cu care ne întoarcem, parcă am vrea să surprindem tot ce vedem ca să arătăm apoi şi prietenilor. Dar când mergi la plajă sau la piscină e ceva mai greu să obţii imagini frumoase. Ori nu vrem să luam cu noi aparate scumpe ca să nu stăm cu grija lor, ori de teamă să nu le stricăm dacă sare apă pe ele, ori pentru că trebuie mereu să rugăm pe cineva să ne facă poză şi să sperăm că are grijă de aparat.
Deşi bălăceala este extrem de distractivă şi poţi surprinde imagini superbe şi pline de veselie, nu toate aparatele foto sunt potrivite pentru a captura astfel de fotografii. Așadar, în primul rând, pentru a face poze reușite în apă, indiferent dacă sunteți pe o insulă exotică, la mare sau la piscină, aveți nevoie de o cameră foto care să fie rezistentă la apă, iar o cameră foto subacvatică e chiar perfectă.
Sunt disponibile pe piață și smartphone-uri rezistente la apă, dar asta înseamnă că pot sta în apă timp de 30 de minute la o adâncime de până la 1m, iar multe dintre ele sunt doar rezistente la apă – dar nu funcţionează ecranul în apă pentru a apăsa declanşatorul. Pe când un aparat foto subacvatic, precum Panasonic Lumix DMC – FT30, poate rezista timp de ore în șir până la o adâncime de 8 metri. În plus, Panasonic Lumix DMC – FT30 este și rezistent la șocuri de la 1,5 m, la îngheț până la -10℃ și rezistent la praf.
Camera foto Panasonic Lumix DMC-FT30, primită în teste de la F64, mi-a permis să fac poze în apă, să mă scufund cu ea m-am dat cu aparatul pe toboganul de apă, am sărit cu ea în apă și am înnotat. Per total, cred că aparatul a stat în apă mai mult de 5h și nu a avut vreo problemă. Doar mi-a părut rău că nu eram în vacanță pe vreo insulă exotică pentru a surprinde pești colorați, meduze și zone de recif… acolo imagini de neuitat.
Dar la fel de bine puteți utiliza modelul de la Panasonic ca pe o cameră foto normală de 16MP, aparatul seamănă foarte bine cu orice altă cameră foto compactă. Are aproape aceleași butoane, moduri foto și funcții, iar designul este simplu și modern – nu pare că folosești o cameră foto subacvatică. Locașurile speciale de încărcare, pentru baterie și pentru cardul de memorie sunt bine protejate împotriva apei, dar fără să strice designul. Modelul Panasonic Lumix DMC – FT30 este disponibil la F64 pe trei culori (portocaliu aprins, albastru electric și negru) la un preț foarte bun – doar 600lei.
Aparatul dispune de un senzor de 16MP, zoom optic 4x, ISO până la 1600 și de stabilizare optică de imagine. Ecranul LCD RFT este de 6,75cm, iar aparatul dispune și de un mount pentru trepied.
O altă diferență importantă, pe langă posibilitatea de a ține camera în apă, sunt modurile speciale de fotografiere: Subacvatic – compensează nuanța roșiatică care se pierde repede sub apă, Sports, Snow și Beach & Surf – pentru poze clare și cu un contrast bun chiar și în lumina puternică a soarelui.
Puteți înregistra clipuri video HD (1280 x 720px) în format MP4. Trebuie doar să apăsați butonul dedicat pentru filmare, imediat lângă declanșator.
Pentru această cameră puteți folosi un card de memorie SD. Acest model are și o memorie încorporată de 220 MB, ceea ce este extrem de util pentru că oferă o memorie suplimentară pentru maxim 34 de fotografii în cazul în care vi se umple cardul de memorie și nu vreți să ratați un moment frumos.
Panasonic Lumix DMC – FT30 este o cameră perfectă atât pentru vacanțele în familie la mare (nu stați cu grija ei, o puteți lua cu voi ore în șir în apă, copii se vor distra copios pozându-se în apă și este rezistentă la șocuri), cât și pentru o zi distractivă la piscină (puteți face o groază de selfiuri cu prietenii, poze artistice în apă, filmări cu voi înnotând sau când săriți în apă). Posibilitățile sunt nelimitate!
Și asta nu e tot! Panasonic Lumix DMC – FT30 dispune și de un mod Torch Light ce aprinde blițul pentru a ilumina chiar și atunci când funcția de captura nu este activată. Util când vreți să faceți poze seara/noapte în apa mării sau la piscină.
Citește review-ul complet AICI.
Un material și fotografii de Victoria Georgiana.
Etichetă:compacta subacvatica, fotografia subacvatica, Panasonic