• Despre noi
  • Cursuri
    Masterclass online: Mastering Editing & Selection

    Masterclass online: Mastering Editing & Selection

    650lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Masterclass online: Mastering Editing & Selection

      Masterclass online: Mastering Editing & Selection

      650lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Aparate foto compacte

      • Acasă
      • Blog
      • Aparate foto compacte
      • Peșterile de gheață islandeze, surprinse cu Sony A7R II, RX10 II și RX100 IV

      Peșterile de gheață islandeze, surprinse cu Sony A7R II, RX10 II și RX100 IV

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Aparate foto compacte, Aparate foto mirrorless, Aparate foto mirrorless Profesionist, FOTO, Ghid de cumparare
      • Data 2 decembrie 2015
      • Comentarii 0 comentarii

      Senzorii camerelor Sony permit suprinderea detaliilor unora dintre cele mai rare priveliști oferite de natură, care nu puteau fi fotografiate astfel până de curând.
      Această serie incredibilă de fotografii portretizează complexitatea nemaivăzută a cavernelor de gheață din Vatnajokull, Islanda – fapt posibil doar datorită noilor tehnologii din spatele senzorilor Sony, care fac posibilă fotografierea incredibil de detaliată chiar și în condiții de luminozitate scăzută.
      În fiecare an ghețarul Vatnajokull se deplasează și își schimbă forma, scoțând la iveală un sistem complex de caverne rezistă timp de câteva săptămâni, după care se se transformă la rândul lor.
      Fotograful Mikael Buck împreună cu renumiții ghizi locali Einar Runar Sigurdsson și Helen Maria au explorat această lume înghețată folosind cele mai recente  camere digitale Sony, incluzând Sony A7R II echipat cu primul senzor fullframe iluminat din spate care permite rezoluții și sensibilitate ultra-înalte, Sony RX10 II și Sony RX100 IV care dispun de primul senzor Exmor RS CMOS* de 1 inch tip stivă care se remarcă în condiții de luminozitate scăzută și contraste puternice. Imaginile au fost surprinse fără surse de lumină externe – doar lumina naturală filtrată de cavernele de gheață.
      *Cu o structură tip stivă având atașată o unitate de memorie DRAM cu transfer rapid, noul senzor Exmor RS CMOS oferă viteze de citire de 5 ori mai mari față de modelele convenționale. Prin noul design realizat, zona circuitelor de procesare la viteze înalte a semnalelor este extinsă și un chip de memorie DRAM este atașat pentru a transfera cantități uriașe de date. Aceste progrese aduc funcții de ultimă generație, precum filmarea în regim super-slowmotion 40x și declanșator anti-distorsiune – care până de curând erau disponibile doar în cazul echipamentelor profesionale.

      Seria de fotografii a adus cavernele la viață, scoțând la iveală formele complexe ale sculpturilor naturale, structura delicată a țurțurilor și textura fină a pereților cavernelor, formată în urma mișcării constante a acestora. Imaginile au capturat torentele de apă aproape înghețate care formează cataracte ce modelează și transformă pereții de un albastru strălucitor ai cavernelor. De asemenea, Buck a fotografiat un priceput alpinist local cățărându-se pe bastioanele înghețate pentru a evidenția dimensiunile peșterii albastre.
      Helen Maria, membră a Local Guide – cea mai veche companie de ghizi montani din Islanda – afirmă: “Explorez aceste peșteri înghețate de câțiva ani în cadrul Local Guide. Efemeritatea fenomenului face ca experiența să fie și mai specială – oportunitatea de a imortaliza această natură în întreaga sa complexitate, acum mai detaliat decât oricând datorită tehnologiei senzorilor Sony este cu adevărat o experiență deosebită.”
      “Aceste imagini nu ar fi fost posibile în urmă cu câțiva ani fără să transportarea unor echipamente voluminoase, lumini și alte accesorii până la ghețar – lucruri care pun fotograful în dificultate. Datorită senzorilor camerelor Sony α7 și RX, singurul lucru de care are nevoie un fotograf este o cameră de mici dimensiuni care va permite capturarea unor astfel de imagini înn condiții de luminozitate scăzută” a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Product Marketing, Digital Imaging în cadrul Sony Europe.

      Din postura de lider global pe segmentul senzorilor foto, cu o cotă de piață de aproximativ 50%, Sony continuă să facă progrese în acest domeniu. Senzorii sunt componente esențiale pentru performanțele unei camere și lansarea a doi senzori noi anul acesta permite Sony să își continue dezvoltarea în industria fotografiei.
      Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari.

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Concurs ENFO 4×4 (III) - rezultatele
      2 decembrie 2015

      Următoarea postare

      Canon lansează noi imprimante PIXMA, cu rezervoare reîncărcabile de cerneală
      2 decembrie 2015

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Review Olympus M.Zuiko Digital 25mm
      12 aprilie, 2017
      demo_image
      Nikon D750 – impresii și povești în fotografii
      11 aprilie, 2017
      demo_image
      Mini ghid pentru fotografia macro: echipament și sfaturi
      7 aprilie, 2017

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      11 − eight =

      Ti-ai pierdut parola?

      Autentificare cu F64.ro

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      five × 1 =

      Ești membru? Loghează-te