• Despre noi
  • Cursuri
    Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

    Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

    1.450lei
    Vezi detalii

    Cursuri Online

    Vezi toate cursurile

    Cursuri Offline

    Vezi toate cursurile
  • Biblioteca virtuala
  • Evenimente
  • Traineri
  • Contact
    Ai întrebări?

    (021) 270 00 50
    academia@f64studio.ro

    Cart

    0
    Academia F64
    • Despre noi
    • Cursuri
      Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

      Curs foto acreditat – Grupa de weekend-10-iunie-02-iulie-2023

      1.450lei
      Vezi detalii

      Cursuri Online

      Vezi toate cursurile

      Cursuri Offline

      Vezi toate cursurile
    • Biblioteca virtuala
    • Evenimente
    • Traineri
    • Contact

      Aparate foto compacte

      • Acasă
      • Blog
      • Aparate foto compacte
      • Panasonic TZ100 – Travel Zoom 100

      Panasonic TZ100 – Travel Zoom 100

      • Postat de fabianbalint
      • Categorii Aparate foto compacte, FOTO, Review
      • Data 13 mai 2016
      • Comentarii 1 comentariu

      Senzor mare, zoom mare si calitate buna a imaginii, la dimensiuni “de buzunar”.
      Cand vorbim de camere compacte vorbim de 3 mari caracteristici :

      • Zoom mare
      • Calitatea imaginii (dimenisunea senzorului)
      • Dimensiuni reduse
      • De regula doar 2 din aceste caracteristici incap in aceeasi camera dar TZ100 este o exceptie de la aceasta regula

      DESIGN

      Proiectat pentru utilizarea in calatorie, fotografia street sau de familie, pastreaza portabilitatea si dimensiunile de buzunar al camerelor compacte, oferind un zoom mare si o calitate a imaginii superioara pentru categoria camerelor compacte Premium, din care face parte, incapand usor in geanta, poseta, ghiozdan, sau in buzunar.
      Compact, usor si delicat, designul Panasonic TZ100 ascunde un senzor BSI MOS, 20.1 Mp de 1” – o suprafata de 5 ori mai mare decat majoritatea senzorilor de 1/2.3” cu care sunt dotate camerele compacte conventionale, factor caruia i se datoreaza vizibil calitatea imbunatatita a imaginilor, mai ales in conditii de luminozitate scazuta, in combinatie cu noul procesor Venus Engine si obiectivul LEICA DC VARIO-ELMARIT care ne ofera un zoom de 10x la o plaja focala de 25-250mm cu difragma de f/2.8 la focala wide, si 5.9 la focala tele-foto.

      Designul minimalist al TZ100 permite accesul usor la o multitudine de functii :
      -buton ajustare zoom
      -inel control focus/diafragma pe obiectiv
      -scroll control shutterspeed
      -butoane personalizabile
      -blit pop-up
      -touchscreen fix de 3” cu 1,040,000 de puncte
      -viewfinder electronic de 0.2” cu 1,160,000 de puncte – dispune de senzor pentru activarea EVF, si scroll ajustare de dioptrie
      Viewfinderul are 2 caracteristici care pot fi motivul unor mici dificultati in utilizare – rotita care controleaza dioptria se misca destul de usor ceea ce o face sa fie usor de dereglat. De asemeni pozitia si profilul scazut al viewfinder-ului in comparatie cu suprafata display-ului tactil, poate creea dificultati pentru utilizatorii care prefera folosirea ochiului stang, datorita posibilitatii atingerii ecranului cu nasul, care poate modifica punctul de focus al imaginii prin functia de touch-focus.
      tz 100 panasonic
      IMAGINI si VIDEO
      Desi camera este dotata cu multe functii si filtre creative, si posibilitati de post procesare a imaginilor fara a mai necesita conectarea la un computer, caracteristicile care ies de departe in evidenta sunt filmarea + fotografierea 4K, filmarea SLOW MOTION si functia POST FOCUS.
      Calitatea imaginilor va multumi si cei mai exigenti utilizatori, insa, ca la toate camerele fie compacte, bridge, mirrorless sau DSLR, pe masura ce calitatea si cantitatea luminii scad, sau ne apropiem de limita maxima focala, si scaderea diafragmei cauzeaza necesitatea maririi ISO-ului, vom observa pierderea detaliilor din imagini. In cazul TZ100, acest efect incepe a fi vizibil in conditii de lumina foarte slaba, de la ISO 800 in sus.
      In lumina slaba, in zonele care nu se afla in focus, marirea fotografiilor la dimensiunea de 100% ne va aduce in atentie pierderea detaliilor si uneori aparitia artefactelor in aceleasi zone intunecate. Acest sacrficiu este prezent la majoritatea obiectivelor cu zoom mare, mai ales celor dedicate camerelor compacte, datorita dimensiunilor reduse, trebuie totusi tinut cont ca vorbim de un senzor de 1” si nu putem compara senzorul cu unul de la un aparat Mirrorless sau DSLR.
      In majoritatea cazurilor, imaginile sunt placute si destul de detaliate pentru a multumi orice utilizator. In functie de setarile si preseturile alese avem la dispozitie filtrele creative, alb-negru, portret, sepia, etc, setari care ne vor usura munca, si vor aduce un plus de intensitate imaginilor pe care le imortalizam.

      Camera focalizeaza destul de rapid in conditii de lumina suficienta – ziua – 0.1 secunde, dar aceasta viteza scade odata cu scaderea cantitatii luminii – noaptea – pana la 0.6 secunde. Camera nu este dotata cu patina pentru montarea unui blit extern, cu toate ca in cazul undei camere compacte nu este o necesitate, si ar fi un element in plus care sa mareasca dimensiunile totale.
      Vom vorbi doar de cateva din functiile mai impresionante de care ne putem bucura la TZ100.
      POST FOCUS
      O functie inedita si foarte utila mai ales cand fotografiem subiecte in miscare… Cum functioneaza? Simplu: camera captureaza imaginea sub forma unei filmari scurte, utilizind toate planurile de focus disponibile in situatia data, din care ulterior in camera selectam ce imagine salvam, putand selecta punctul de focus care ne intereseaza.
      Acest mod este util si placut de utilizat in cazurile in care timpul in care trebuie sa fotografiem este scurt, nu suntem siguri daca putem prinde in focus, sau ne grabim, si putem selecta ulterior imaginea dorita in functie de planul/ punctul de focus dorit.
      Trebuie tinut minte ca vizualizarea capturii pe computer ne va afisa o filmare scurta.
      FOTO 4K
      Un concept putin diferit, fotografierea 4K reprezinta filmarea unui numar limitat de secunde si pe care o vizualizam in camera sub forma unei “rafale” de x cadre – in functie de calitatea aleasa si de numarul de secunde in care s-a facut captura, din care ulterior, vizualizand “imaginea” capturata in camera, vom putea selecta unul sau mai multe cadre pe care le salvam in format .JPG pe card. Vizualizand salvarea pe computer, aceasta va aparea ca un film.
      Functia foto 4K este asemanatoare cu optiunea POST FOCUS, care functioneaza asemanator in sensul ca fotografierea are loc tot in rafala, dar cu rezultate si scopuri diferite.
      FILMARE 4K
      Utilizand o portiune crop de 8 MP din senzorul de 20.1 MP ai camerei, ni se pune la dispozitie filmarea 4K, mod care se comporta laudabil in majoritatea situatiilor.
      Pentru ca nimic nu este perfect, si TZ100 are un punct mai slab – dificultatea pe care am intalnit-o in conditii de luminozitate foarte scazuta, filmand subiecte in miscare in paralel cu axul de focus, inspre sau dinspre camera in anumite cazuri, a fost mai exact focus-hunting-ul sau pur si simplu esecul focalizarii la zoom maxim, cu autofocus pornit.
      Desigur, aceasta intamplare ce a avut loc noaptea, vizand autoturisme care se deplasau spre locul din care filmam, pe o strada slab iluminata la zoom maxim, nu este un test pe care il trec mereu fara probleme cu brio nici DSLR-uri sau Mirrorless-uri din gamele pro, asa ca nu putem sa punem la suflet aceasta patanie, dar trebuie sa fim constienti si de limitarile pe care le avem.
      Utilizand o sursa de lumina simpla, putem filma fara probleme, daca dorim sa imortalizam animalul de companie, copii la joaca, sau dorim sa inregistram ce solo de chitara am mai invatat, cel mai nou episod de review-uri pentru filmele pe care le-am vazut saptamana asta pentru video blogul-ul sau canalul nostru de pe YouTube, TZ 100 ne va sluji cu credinta si fidelitate, si nu ne va dezamagi niciodata.

      Impresii si concluzii


      Ca in toate cazurile cand alegem sa utilizam o gama de camere digitale, avem avantaje si dezavantaje dupa caz… tinand cont ca aici vorbim despre o camera compacta de mici dimensiuni care este inzestrata cu multe optiuni si caracteristici impresionante, superioare fata de majoritatea modelelor de camere compacte, vom mentiona doua care ne pot afecta mai mult sau mai putin si anume:

      • viata bateriei este scazuta, ca pentru o camera compacta, de cca. 300 fotografii
      • dezavantajul unui zoom nu atat de mare ca la alte modele la care poate ajunge pana la 30x – neluand in calcul camerele Bridge la care zoom-ul ajunge pana la impresionantul 80x.

      TZ100 este clar un model de performanta si comfort, un produs PREMIUM intr-un pachet mic si foarte manevrabil. Portabilitatea unei camere ce ne ofera atat de mult, este cel putin admirabila.
      Fie ca suntem fotografi, videografi, amatori, entuziasti sau cunoscatori avansati TZ100 este o camera care nu ne va dezamagi, fiind un atu in aproape toate conditiile.
      Cu siguranta un accesoriu indispensabil in calatorii, vacante, petreceri si acasa.
      Un articol si fotografii de Catalin Tutunaru.

      Etichetă:aparat foto compact, Panasonic, TZ100

      • Acțiune:
      autor avatar
      fabianbalint

      Postarea anterioară

      Festivalul Spotlight din spatele obiectivului foto
      13 mai 2016

      Următoarea postare

      Cu Sony A7 și Loxia 21mm f/2.8 la Ecomarathon Moeciu de Sus 2016
      16 mai 2016

      Alte recomandări pentru tine

      demo_image
      Review Olympus M.Zuiko Digital 25mm
      12 aprilie, 2017
      demo_image
      Nikon D750 – impresii și povești în fotografii
      11 aprilie, 2017
      demo_image
      Mini ghid pentru fotografia macro: echipament și sfaturi
      7 aprilie, 2017

        1 comentariu

      1. Dan
        13 mai 2016
        Răspunde

        Ce imagini frumoase.

      Lasă-ne un comentariu Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro

      021.270.00.50
      academia@f64studio.ro
      Facebook-f Instagram Twitter Youtube Linkedin

      F64 Studio

      Cursuri

      Evenimente

      Magazin F64

      Închirieri

      Printing

      Blog

      Concurs

      Suport

      Contul meu

      Contact

      Suport clienți

      Devino trainer

      FAQs

      Cariere F64

       

      Utile

      Despre noi

      Termeni și condiții

      Prelucrarea datelor

      Cookies

      ANPC

      ODR

       

      Copyright F64.ro © 2021 SAL SOL

      Loghează-te

      Ti-ai pierdut parola?

      Nu ești încă membru? Înregistrează-te acum

      Înregistrează un nou cont

      Ești membru? Loghează-te